Uitgaansgelegenheid Hal16 moet mogelijk binnenkort haar deuren sluiten. Op 30 oktober wordt de definitieve uitspraak hierover gedaan in de rechtbank.

Dat meldt het podium zelf in een persbericht.

Hal16, dat gevestigd is in een oud schoolgebouw, moet in één keer een bedrag ruim 56.000 euro betalen aan Stichting Tijdelijk Wonen (STW). "En dat bedrag is er op dit moment niet", staat in het bericht.

Hal16 is naar eigen zeggen onder andere in de problemen gekomen door restricties van de gemeente Utrecht. Ook kon Hal16 niets ondernemen vanwege een ontbrekende vergunning.

In het pand waar de uitgaansgelegenheid is gevestigd, zitten ook studentenwoningen. Eerder liet Broos Schnetz namens de raad van toezicht van STW weten dat er een advocaat was ingeschakeld om het huurcontract met Hal16 te laten ontbinden.

Overlast

De club voor studenten zou ook voor omwonenden al langer voor overlast zorgen. De muziek zou te luid zijn en bezoekers zouden de ruimte regelmatig schreeuwend verlaten.

Hal16 was de afgelopen drie jaar bezig om een "culturele broedplek" te zijn. Zo werden er theatervoorstellingen, literaire festivals, clubavonden en kunstexposities gehouden.

Het podium zegt er alles aan te gaan doen om sluiting te voorkomen.

Lees meer hierover op DUIC.nl