SP-kamerlid Jasper van Dijk heeft Kamervragen gesteld over de mogelijke sluiting  van de Utrechtse ROC-opleiding voor moeilijk lerende kinderen.

Door een samenwerkingsovereenkomst tussen verschillende gemeentes en opleidingen in de Regio Utrecht dreigt de opleiding van het ROC te verdwijnen.

Samenspraak

Het ROC Midden-Nederland biedt al twintig jaar onderwijs aan moeilijk lerende kinderen. Op dit moment onder de naam ‘Entree XL’. Van Dijk van de SP snapt niet dat juist deze opleiding onder druk staat. ''De MBO Raad is lovend over de opleiding. Verder zouden leerlingen goede resultaten halen, de leerlingen zouden een stuk meer uitzicht op een baan hebben, ouders zijn tevreden en het slagingspercentage is bijna honderd procent'', volgens de SP’er.

Van Dijk spoort dan ook het ROC Midden Nederland en de gemeente Utrecht aan om in samenspraak te zorgen dat Entree XL in stand gehouden wordt.

Schrappen

Eerder dit jaar stelde het Utrechtse SP-gemeenteraadslid Vincent Wijlhuizen al vragen aan de wethouder over de te schrappen opleiding. ''Door het mogelijk laten verdwijnen van deze opleiding laat de gemeente Utrecht deze kwetsbare jongeren in de kou staan.''

Ook de MBO Raad heeft eerder deze maand al laten weten geen voorstander te zijn van het verdwijnen van de opleiding. In de brief werd de desbetreffende opleiding voor moeilijk lerende kinderen al genoemd als voorbeeld van een opleiding die naar behoren zou functioneren.