Om de renovatie van de Stadsschouwburg te bekostigen kunnen Utrechters een stoel 'adopteren'. Dat maakt de schouwburg woensdag bekend.

​De stoelen in de te verbouwen Douwe Egbertszaal zijn op zoek naar theaterbezoekers die voor 750 euro, vijf jaar lang hun eigen stoeltje in de schouwburg wil hebben.

Komende zomer begint de renovatie van de Douwe Egbertszaal. De verbouwing moet zorgen voor meer beenruimte, beter zicht een een aangenamere temperatuur.

Deze zomer begint de schouwburg met het verbouwen van de zaal. Op dit moment worden de Blauwe Zaal, Restaurant Zindering, het souterrain en het entreegebied onder handen genomen.

Bekende Utrechters als Claudia de Breij en Vincent Bijlo hebben al geadopteerd, en ook de Rabobank heeft zichzelf met de adoptie van dertig stoelen, verzekerd van een plek in het theater.

"Ik hoop dat de inwoners van Utrecht en omgeving bereid zijn om het goede voorbeeld te volgen en ons zullen helpen om onze droom te verwezenlijken. Een theater dat weer helemaal voldoet aan de eisen deze tijd, met een zaal waarin het zitcomfort optimaal is", aldus directeur van de Stadsschouwburg Lucia Claus.