Het College Medisch Toezicht heeft een psycholoog uit Utrecht verboden nog langer te werken als psycholoog en psychotherapeut. Medische problemen zouden hier aan ten grondslag liggen.
 

Vorig jaar schreef het vakblad, voor management en directie in de gezondheidszorg, Zorgvisie dat de man last heeft van depressieve klachten, neurologische problemen met zware insulten, slaapproblemen en angsten.

Ook zou hij in verscheidene klinische behandel-settingen zijn opgenomen.

Al in 2013 liet de Inspectie voor de Gezondheidszorg weten aan de man dat hij zijn praktijk moest sluiten. In december 2013 is hij op eigen verzoek uitgeschreven uit het BIG-register.

Het College Medisch Toezicht heeft de psycholoog nu verboden zich opnieuw in te schrijven. Hij had een praktijk aan de Maliebaan in Utrecht.

Het College Medisch Toezicht heeft besloten dat hij zich niet meer mag inschrijven in het zogeheten BIG-register. Zonder inschrijving in dit register mag hij zijn werk niet meer uitvoeren. Dit dient ervoor om de kwaliteit van de gezondheidszorg te bewaken en cliënten duidelijkheid te verschaffen over de bevoegdheden van een zorgverlener.