Een winkel op de Amsterdamsestraatweg moet haar deuren sluiten nadat donderdagavond aan het licht kwam dat er illegale gokactiviteiten in het pand plaatsvonden.

Ook was er een handelshoeveelheid softdrugs in de winkel aanwezig. Het pand, dat zich bevond aan de Amsterdamsestraatweg 330, wordt voor zes maanden gesloten.

Dat blijkt na een gezamenlijke controleactie die op de Amsterdamsestraatweg werd gehouden door gemeente, politie, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het UWV. Dat laat de gemeente vrijdag weten.

Doel van de actie was te controleren of bedrijven en de gebruikers zich houden aan de wet- en regelgeving. Er werd onder andere gecontroleerd op sociale zekerheidsfraude, naleving vergunningvoorschriften en illegale tewerkstelling. In totaal werden er acht bedrijven bezocht.

Tijdens de controle is er ook een aantal personen aangetroffen die naast hun werkzaamheden een uitkering genieten.

Burgemeester Jan van Zanen wil met de acties bijdragen aan de verbetering van de uitstraling van de straat en overlast en crimininaliteit aanpakken. “De bewoners en ondernemers van deze unieke straat verdienen dat.”