GroenLinks in Utrecht stelt schriftelijke vragen over de 'lege' fietsenstalling Laag Catherijne. De partij vindt dat de eigenaar onterecht de dupe is geworden van de verbouwingen in het stationsgebied.

Door de verbouwingen aan het station kan de eigenaar van de fietsenstalling niet meer rendabel exploiteren, zegt Bud Warmerdam, de man achter fietsenstalling Laag Catharijne. Hij heeft, ondanks dat er een chronisch tekort aan fietsenstallingen is in het stationsgebied, een lege fietsenstalling. 

Als reden ziet hij hiervoor de constante verbouwingen aan het station en de Catharijnesingel. GroenLinks is het met hem eens en wil dat de gemeente hem te hulp schiet. 

"Deze ondernemer lijkt de dupe te worden van ontwikkelingen in het stationsgebied waarop hij zelf geen invloed heeft", zegt GroenLinks. "Ook is het pijnlijk voor de werknemers, die zeker in de huidige tijden niet gemakkelijk een andere baan zullen vinden." 

Compensatie

Daarnaast constateert de fractie van GroenLinks dat er rondom het station wel voldoende behoefte is aan fietsenstallingen.

De partij ziet daarom graag dat de gemeente en Warmerdam om de tafel gaan, waarbij er een compensatieregeling moet komen voor de ondernemer of dat de ondernemer zijn zaak kan verkopen aan de gemeente.