De verdachte van de 'shoarmamoord' op de Amsterdamsestraatweg is door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

De medewerker werd op 9 november 1999 vermoord. Ook ontbrak er geld uit de kassa. De verdachte wist jarenlang de politie te ontlopen, maar In 2011 werd hij weer aangehouden. Vanwege een veroordeling in een andere strafzaak moest de verdachte DNA afstaan. 

In 2012 werd de afname van zijn celmateriaal opgedragen. De verdachte kwam niet opdagen, werd gesignaleerd en enkele maanden later aangehouden op Schiphol. Zijn DNA werd onderzocht en dit leverde een match op met het DNA-materiaal dat op verschillende plekken op de plaats delict was aangetroffen.

Straf

De opgelegde straf is een jaar lager dan eerder door de rechtbank in Utrecht werd opgelegd, omdat het hof in tegenstelling tot de rechtbank niet bewezen heeft geacht dat de doodslag werd gepleegd met de bedoeling om een diefstal te vergemakkelijken.

Vanwege de gewelddadige wijze waarop de man het slachtoffer heeft gedood, acht het hof niet meer dan een jaar matiging op zijn plaats.