TivoliVredenburg gaat een vijftiental concerten verplaatsen.

Dat komt door een geluidslek in de Hertz kamermuziekzaal. Door het lek kunnen sommige optredens en concerten niet naast elkaar plaatsvinden.

TivoliVredenburg directeur Frans Vreeke heeft dit vanochtend in een brief aan klanten laten weten.

In juli liet TivoliVredenburg al weten dat er problemen waren met een geluidslek. Toen was echter nog niet duidelijk dat er geschoven moest worden met concerten.

Locatie

Het probleem is dat er uit de jazz-zaal en popzaal geluid lekt naar de Hertz-zaal waar vaak klassieke muziek wordt gespeeld. In oktober komen er resultaten van het onderzoek naar het lek. Verwacht wordt dat het lek sowieso tot het eind van het jaar niet verholpen zal zijn.

De klassieke concerten zullen hierdoor in een andere zaal van het TivoliVredenburg of op een andere locatie in Utrecht plaatsvinden. TivoliVredenburg kan nog niet zeggen of het bij deze vijftien concerten zal blijven.

''We hebben nu bekeken wat we tot en met 1 januari hebben moeten verplaatsen. Als het onderzoek binnen is, kunnen we pas een keuze maken voor de verdere toekomst'', laat een woordvoerder van TivoliVredenburg aan DUIC weten.