Texel is een uitermate kindvriendelijke vakantiebestemming. Strand, bos en duinen zijn een attractie op zich. Op dit waddeneiland zullen jij en je kinderen gegarandeerd plezier hebben.

Je vindt er beslist een geschikte accommodatie. Er is een heel gevarieerd aanbod: van hotels en campings tot kindvriendelijke vakantieparken. De meeste vakantieparken op Texel zijn zeer kindvriendelijk. Ze bieden een groot aantal activiteiten aan, vaak onder leiding van professionele recreatieteams, en hebben leuke speeltuinen en zwembaden waarin de kinderen zich eindeloos vermaken.

Zeehonden kijken in Ecomare

De zeehondenopvang van Ecomare is voor velen favoriet! En het is er nu nog leuker geworden: dankzij de splinternieuwe bassins zie je veel meer van de zeehonden, ook onder water. Bovendien krijgen de dieren veel extra zwemruimte en activiteiten. Waterjets zorgen voor stroming, waardoor de zeehonden actiever moeten zwemen. De verwachting is dat later dit najaar het hele nieuwe buitenterrein klaar is. Op www.ecomare.nl lees je alles over de verbouwing.

Fietsen door maïsdoolhof

Texel heeft tot eind oktober een bijzondere attractie: een maïsdoolhof waar je op de fiets doorheen kunt dwalen. Wandelaars en fietsers hebben hun eigen route, zodat ze niet op elkaar botsen. Met zo’n 135 km fietspad is Texel een echt fietseiland, dus daar past dit speciaal ontworpen doolhof perfect bij. Bij de doolhof zijn ook diverse puzzelspelletjes voor jong en oud.

Sommeltjespad

Op het eiland zijn er veel gelegenheden voor kinderen om te spelen. Op de brede stranden kunnen kinderen lekker hun gang gaan. Er zijn veel fiets- en wandelroutes door het bos en de duinen. Verschillende wandel- en fietsroutes zijn speciaal samengesteld voor kinderen.

Een absolute aanrader is het Sommeltjespad. Op dit 1,5 kilometer lange bospad kom je alles te weten over een beroemde Texelse legende. Men zegt dat op het eiland Sommeltjes leven: aardmannetjes die ’s nachts tot leven komen en overdag in steen veranderen. Het Sommeltjespad is een afwisselende doe- en leerroute voor kinderen. In oktober en november groeien langs de paden paddestoelen in alle soorten en maten. Beginpunt van het Sommeltjespad is langs De Pelikaanweg nabij De Koog.

Ontdek je eigen ambacht

Bij Landgoed De Bonte Belevenis ben je wel even bezig. Op een prachtige plek aan de duinen bij Den Hoorn zijn in twee boerenschuren verschillende ambachten gevestigd zoals een zeepmakerij, papierschepperij, bakkerij, kaarsenmakerij en distilleerderij. Ambachtslieden laten je zien hoe de verschillende producten maakt. Met de Ambachtstrippenkaart kun je ook zelf aan de slag. Vaders vinden het vast wel leuk om een kijkje te nemen in de bierbrouwerij. Je kunt er ook met z'n allen op de familieschommel in de speeltuin, bij de boerderijdieren kijken en midgetgolfen.

Lammetjes knuffelen

Kom lammetjes knuffelen bij Schapenboerderij Rozenhout! Boer Hans Witte laat je graag alles zien op de boerderij, zoals schapen scheren en schapen drijven met zijn Australian Kelpie. De boerderij is open t/m 30 september.

Zwemmen en spelen

Een dagje regen? Ook als het een keer wat minder weer is kun je je met het gezin prima vermaken op Texel! Er is in De Koog een subtropisch zwemparadijs met een gave glijbaan, maar ook een openluchtzwembad met 3 supersnelle glijbanen naast elkaar. En klimmen, klauteren, glijden, springen en nog veel meer kan in het overdekte Kinder Speelparadijs bij De Cocksdorp.