Wil je deze week een goed concert bezoeken? Wij zetten de leukste muzikale optredens in Utrecht voor je op een rij.

Curtis Harding

Curtis Harding werd afgelopen jaren veelvuldig gedraaid op de radio. Deze Amerikaanse zanger brak door met zijn debuutalbum Soul Power (2014) en vooral de single Keep On Shining werd ook in Nederland flink gedraaid. Op donderdag staat Harding in Tivoli Vredenburg met zijn nostalgische mix van gospel, soul en strakke gitaarriffs.

Waar? Tivoli Vredenburg
Wanneer? Donderdag 20:15 uur
Prijs: €15,-

Meer informatie en tickets

Eva Auad

In 2010 deed Eva Auad mee aan The Voice en hoewel ze de finale niet bereikte, hield ze er wel een platencontract aan over. Begin dit jaar kwam haar tweede plaat uit: Rules of Romance. Haar repertoire gaat over de liefde, het geloof en het leven in het algemeen. Altijd in combinatie met haar warme stem en prachtige pianospel.

Waar? Café Hofman
Wanneer? Donderdag 21:30 uur
Prijs: Gratis

Meer informatie

In Code

De Amerikaanse componist Terry Riley wordt dit jaar tachtig en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. In Code is een audiovisuele bewerking van zijn stuk In C, uit 1964. Oorspronkelijk bedoeld voor zo'n 35 muzikanten, maar Gwyneth Wentink, Wouter Snoei en Arnout Hulskamp doen het met z'n drieën. De computers en visuele effecten zorgen voor een modern tintje, maar door de prachtige samensmelting van klank en beeld gaat het toch over wat Riley ermee bedoelde: structuur, vrijheid en verbondenheid.

Waar? RASA
Wanneer? Donderdag 20:30 uur
Prijs: €16,-

Meer informatie en tickets

Handsome Poets

Het is even stil geweest rondom Handsome Poets. Drie jaar geleden brak de Nederlandse indieband door met de hit Sky on Fire en een gelijknamig album. Daarna tourde de formatie twee jaar bijna onafgebroken door het land. Eerder dit jaar brachten de jongens hun nieuwe plaat 2015 uit, en dat is reden voor een reeks nieuwe optredens. Op vrijdag staan ze in Tivoli De Helling. Alvast in de stemming komen voor Halloween? Kom gerust verkleed!

Waar? Tivoli de Helling
Wanneer? Vrijdag 20:30 uur
Prijs: €12,50

Meer informatie en tickets