Gewapend met een gitaar tourt Bart van Dalen (28) onder de naam Postcards From Mars door het land. Soms in z'n eentje, soms met begeleidende band. Met zijn vrouw en katten woont hij in Hilversum. Wij vroegen Bart naar zijn favoriete concerten, hotspots en zondagse plekjes in Hilversum en Utrecht.

Welke bands moeten we in de gaten houden?
“Amber Arcades. Zij is druk bezig met touren door Engeland en brengt binnenkort een nieuwe release uit. Ze schrijft spannende liedjes met een toffe edge, voor liefhebbers van Cate le Bon. Daarnaast komt Kim Janssen binnenkort ook met nieuw materiaal. Ik heb al wat mogen horen en weet zeker dat het mooi gaat worden.

"Niet uit Utrecht, maar wel de moeite waard: Tom Tukker, die ook geselecteerd is voor de Popronde. Fijne moody synth pop in de lijn van Ásgeir en Bon Iver.”

Welke concerten heb je zelf nog op de planning staan?
“Op 15 november speelt Death Cab For Cutie, één van mijn grootste invloeden, in TivoliVredenburg. Het weekend daarop vindt Le Guess Who? plaats, waar ook enkele toffe namen staan, zoals Julia Holter en The Notwist. Zelf speel ik met mijn andere band Boner Petit (garagepop) op Le Mini Who, bij Tiny Room Records en Transmit Music. En ik kijk uit naar Grimes op 29 februari, ook in TivoliVredenburg.”

Wat vind je de mooiste plek van Utrecht?
“Mijn studio zit midden in het bos, op de Utrechtse Heuvelrug. Tussen het muziek maken door ga ik daar graag even wandelen, om mijn hoofd te legen en nieuwe inspiratie op te doen. Wat mij betreft is het zelfs een van de mooiste plekjes van Nederland.”

Wat doe je het liefst op je vrije zondag?
“Dan fiets of loop ik graag over de Bussumerheide rondom Hilversum, wat ook een heel mooie plek is. Zeker in deze tijd van het jaar is het lekker om daar een beetje te hiken of met een gitaartje in de herfstzon te zitten. In de avond pak ik soms een filmpje in het Filmtheater Hilversum, waar ze een supergoed aanbod hebben.”

En wat zijn je favoriete plekjes in de stad?
“Mijn favoriete koffiespot in Utrecht is 30ml in de Mariastraat. Daar drink ik altijd even een cappuccinootje. Voor brunch raad ik Rabarber in de Zadelstraat aan, en dan vooral de shakshuka.”

Je kunt Postcards From Mars live zien op de Popronde in Rotterdam, Middelburg, Sittard, Breda, Amersfoort en Amsterdam. Kijk voor alle tourdata op zijn website