Zondag is een dag om zo min mogelijk te doen, bij te komen van een wilde avond en op te laden voor de aankomende werkweek. Je moet dan ook wel een hele goede reden hebben om van de bank af te komen. Op deze vijf plekken geniet je gegarandeerd van je luie zondag.

Spelletjes spelen in Café Het Hart

Een luie zondag mag best een beetje kneuterig zijn. Daarom vinden wij de goed gevulde spelletjeskast van Café Het Hart ook zo leuk. Speel een ouderwets potje Koehandel of strijd tegen elkaar met Carcassonne. Ondertussen drink je een biertje of bestel je een bittergarnituur. Hoe ontspannen wil je het hebben?

Voorstraat 10, 12:00 - 02:00 uur. Ga naar de website

Streekbierfestival

Tijdens het Streekbierfestival slaan elf cafés en veertien brouwerijen de handen ineen om om de lekkerste biertjes uit de provincie te presenteren. Je kunt in elk deelnemend café beginnen en eindigen. 

Utrecht Centrum, 15:00 - 23:00 uur. Ga naar de website

Anti Kater Theater in de Hofman

Je bent wel in voor een cultureel uitje, maar in iets zwaars heb je geen trek. Dan moet je in de Hofman zijn. Tijdens het Anti Kater Theater kan je onderuitgezakt naar laagdrempelige voorstellingen kijken. Bestel er een kop koffie en een uitsmijter bij. Of natuurlijk een borreltje. 

Janskerkhof 17 A, 13:00 - 23:30 uur. Ga naar de website

Livemuziek in Stathe

In Stathe kan je altijd terecht voor een lekker biertje, maar je vindt er ook regelmatig fijne livemuziek. Vanmiddag is het de beurt aan de Amerikaanse singer-songwriter Ryan Tennis. Ben je benieuwd naar zijn mooie, dromerige liedjes? Hijs jezelf dan van de bank en plof neer in dit relaxte café.

Rozenstraat 15, 16:00-01:00. Ga naar de website