Wat valt er dit weekend allemaal te beleven in Utrecht

Literaire Nachtclub XL

De Literaire Nachtclub is hét podiumprogramma voor schrijvers en boeken van nu. Dit derde seizoen krijgt een spetterende start: de Zweedse Jonas Jonasson (auteur van De 100-jarige man die uit het raam kroop en verdween) is namelijk te gast. Maar ook P.F. Thomése (De onderwaterzwemmer), Jonathan Griffioen, Gerda Blees en Roos Vlogman komen voordragen, vertellen en dichten.

Waar? TivoliVredenburg

Wanneer? Zaterdag 20:00 uur

Prijs? €10,-

Meer informatie en tickets

Bijna Waste Geweest Feest 2

Kromme paprika's, tomaten met bulten, hartvormige bieten en stompjes wortel komen niet snel in de supermarkt te liggen. Sterker nog: zulke 'misvormde' groenten belanden vaak bij het afval. Zonde natuurlijk, want met de smaak is niets mis. Daarom kun je dit jaar niet alleen in Rotterdam, maar ook in Utrecht vijf kilo groente en fruit redden. Reserveer vooraf een tas en kom hem in Vechtclub XL vullen. 

Waar? Vechtclub XL

Wanneer? Zaterdag 12:00 uur

Prijs? €8,-

Meer informatie en tickets

Soenda Indoor

Nu het buiten steeds kouder wordt, verhuist het populaire technofestival Soenda naar binnen. Dat maakt de programmering er niet minder op, want ook deze editie staan zowel nationale als internationale dj's als Speedy J, Tommy Four Seven en Bicep op het affiche. 

Waar? Central Studios

Wanneer? Zaterdag 22:00 uur

Prijs? €33,50

Meer informatie en tickets

Streekbierfestival Utrecht

Dit weekend is het tijd voor de leukste kroegentocht van Utrecht: het Streekbierfestival. Elf cafés en veertien brouwerijen slaan de handen ineen om de lekkerste biertjes uit de provincie te presenteren. Het uitgebreide aanbod is in elk deelnemend café aanwezig, dus je kunt zelf bepalen waar je begint en eindigt. Proost!

Waar? Verschillende locaties

Wanneer? Vrijdag t/m zondag

Meer informatie

No More Heroes: Joy Division/New Order

De iconische postpunkband Joy Division live op het podium zien gaat niet meer lukken, en New Order heeft ook al zo'n dertig jaar niet in Nederland gespeeld. Deze editie van de clubavond No More Heroes is dan ook een uitgelezen kans om de hele nacht te dansen op alle hits van deze bands. Bovendien spelen dj's Joost van Bellen en St. Paul ook andere postpunk, house en new wave.

Waar? TivoliVredenburg

Wanneer? Zaterdag 23:00 uur

Prijs? €9,-

Meer informatie en tickets

Natuurwerkdag Stadstuin Klopvaart

Mensen trekken warmere kleding aan en dieren krijgen een wintervacht of gaan lekker lang slapen, maar een tuin heeft hulp nodig om winterklaar te worden. Daarom wordt iedereen uitgenodigd een dagje mee te helpen in Stadstuin Klopvaart, in ruil voor gratis koffie, thee en lunch. Zagen, snoeien, timmeren, schilderen... Alle beetjes helpen. Kinderen kunnen bloembollen planten of veilige winterschuilplaatsen maken voor de vlinders.

Waar? Stadstuin Klopvaart

Wanneer? Zaterdag 10:00 uur

Meer informatie