Wil je deze week een goed concert bezoeken? Wij zetten de leukste muzikale optredens in Amsterdam en omstreken voor je op een rij.

Other Lives

Dat (bijna) elk Other Lives-lid in het bezit is van een goede baard is niet het enige dat opvalt wanneer de Amerikaanse indiefolkband op het podium staat. Er wordt namelijk ook veel gewisseld van zowel plaats als instrument, zelfs tijdens het spelen. Het nieuwe album Rituals is wat donkerder dan zijn voorganger, maar dankzij meer synthesizer en minder akoestische gitaar live vooral veel vlotter.

Waar? Tivoli Vredenburg

Wanneer? Donderdag 20:15 uur

Prijs: €16,-

Meer informatie en tickets

Filmmuziek: IJzersterke soundtracks

Van sommige films blijft niet alleen het plot of het leukste personage, maar (vooral) ook de prachtige muziek hangen. Niet gek dus dat het Noord Nederlands Orkest besloot hier iets mee te doen en deze avond maar liefst tien soundtracks ten gehore brengt. Van Frozen en E.T. tot The Pianist en Forrest Gump: aan variatie geen tekort. De avond wordt aan elkaar gepraat door Eric Corton, die na afloop tevens plaatjes draait.

Waar? Tivoli Vredenburg

Wanneer? Donderdag 

Prijs: €24,-

Meer informatie en tickets

IAMX

IAMX is het elektronische soloproject van Chris Corner, die je misschien kent van Sneaker Pimps. De muziek die hij in zijn eentje maakt is donkerder en lijkt niet altijd van deze wereld. Zijn live-optredens sluiten daar perfect bij aan: op de achtergrond worden prachtige visuals getoond en Corner verschijnt graag met bodypaint, hoedjes vol veren en lange (nep)nagels op het podium.

Waar? Tivoli De Helling

Wanneer? Donderdag 20:15 uur

Prijs: €17,50

Meer informatie en tickets

The Wombats

Het was een paar jaar stil rond de koningen van de indiedisco, The Wombats. Na hits als Let's Dance to Joy Division en Moving to New York leek het de Britse band voor de wind te gaan. In 2008 stonden ze op zowel Pinkpop als Lowlands, maar nieuw materiaal liet lang op zich wachten. Dit voorjaar verscheen eindelijk Glitterbug, de derde plaat van het trio. En dan blijft een Europese tour natuurlijk ook niet uit. Vanavond staat het trio in TivoliVredenburg.

Waar? Tivoli Vredenburg

Wanneer? Vrijdag 20:15 uur

Prijs: €20,-

Meer informatie en tickets

Clean Pete 

Loes en Renee zijn Brabantse tweelingzusjes die met gemak een volle zaal kippenvel bezorgen. Hun mooie, Nederlandstalige liedjes komen binnen en van de prachtige samenzang wordt iedereen stil. Pasgeleden kwam hun nieuwe album Aan Het Licht uit. Wederom vol fijne teksten, gitaarspel en een tweehonderd jaar oude cello. Want waarom zou je een succesformule veranderen?

Waar? Tivoli Vredenburg

Wanneer? Zondag 16:00 uur

Prijs: €10,-

Meer informatie en tickets