Dit zijn de beste frietzaken van Rotterdam

Van ter plekke gesneden friet met de schil er nog aan tot een lekker raspatatje: Tipster zet de lekkerste frietzaakjes van Rotterdam op een rij.

Fritèz

Na succesvolle jaren met twee foodtrucks is Fritèz neergestreken op de Witte de Withstraat. Bestel hier een patatje met truffel- knoflook- of gewone mayo. Verlaat de zaak bovendien vooral niet zonder een snack, zoals een kaas-rucola-kroket of een lekkere hotdog. Echte haute friture.

Witte de Withstraat 68a, di,woe, zo 12:30 - 21:00 uur, do,vrij, za 12:30 - 23:00 uur.

Ga naar de Facebookpagina

Pomms

Heerlijke frietjes, versgebakken in de schil. Dat maken ze bij Pomms. 100 procent biologisch, en ook de kroketten zijn er van de hoogste kwaliteit. Het kleine zaakje zit tegenover de ingang van de Bijenkorf, en is daardoor een geliefd toevluchtsoord voor mannen wier wederhelft veel te lang op de schoenenafdeling blijft hangen.

Coolsingel 107-B, dagelijk 12:00 - 18:00. 

Ga naar de website

Snackbar Florida

Leuk hoor, al die biologisch verantwoorde frietjes, maar met een ongecompliceerd bakje patat is ook niets mis. Bij Snackbar Florida in Spangen zijn deze niet te versmaden. Het zaakje werd niet voor niets tweede bij de AD Friettest in 2014.

Van Lennepstraat 30, dagelijks 12:00 -23:00 uur

Tante Nel

Bij Tante Nel hebben ze een wetenschap gemaakt van wat ooit een doodgewone snack was. Probeer een patatje stoofvlees met truffelmayonaise en drink daar een goede gin-tonic bij.

Pannekoekstraat 53a, di t/m za 12:00-22:00 uur, zo 12:00 - 21:00 uur. 

Ga naar de website

Lunchroom en Snackbar Hero Stratos

Op het eerste gezicht lijkt Hero Stratos op een alledaagse buurtsnackbar, maar als je binnenstapt kom je er al snel achter waarom het hier zo gezellig druk is. Op de kaart staat de heerlijke raspatat. Deze variatie op de goudgele frietjes is gemaakt van aardappelpuree, waardoor de buitenkant knapperig is en de binnenkant naar aardappelkroketjes smaakt.

Wllem Buytewechstraat 116c, ma t/m za 12:00 - 22:00 uur.

NUwerk

Tip de redactie