Je wilt lekker wat gaan eten en drinken, maar hebt geen zin in te veel opsmuk. Er zijn zat eetcafés waar dat kan. Maar wat zijn de leukste? 

De Ballentent

Een havenkroeg in optima forma. Dat is de Ballentent in Rotterdam. Je eet er een heerlijke bal gehakt met goede frieten en een no-nonsense salade.

Parkkade 1 Rotterdam, ma t/m zo 09:00 - 23:00 uur. Ga naar de website 

Suhumi 

Wel eens Georgisch gegeten? Eens moet de eerste keer zijn. Bij Suhumi maken ze traditionele specialiteiten met verse ingrediënten uit deze onontdekte keuken. Neem vooraf zeker de Chatsjapoeri-atsjaroeli: versgebakken brood met vier kazen én ei. 

Elandstraat 48 Den Haag, ma t/m do 16:00 - 02:00uur, vrij t/m zo 14:00 t/m 02:30 uur. Ga naar de website

Opa 

Bij opa is het gezellig, staat er altijd een pan lekker eten op het fornuis en is een biertje nooit ver weg. Wie nog om een paar grootouders verlegen zit, kan terecht bij Opa op de Witte De Withstraat. Besluiteloze bezoekers kunnen Delen Met Opa: een proeverij van kleine hoofdgerechtjes voor de hele tafel.  

Witte De Withstraat Rotterdam, zo t/m do 14:00 - 01:00 uur, vrij & za 14:00 - 02:00 uur. Ga naar de website 

Eetcafé Thailand 

Kipsaté is toch wel de ultieme daghap. Een crowdpleaser die vaker niet dan wel bijzonder is. Bij eetcafé Thailand hoef je je om je sateetje geen zorgen te maken, die is mals en overgoten met huisgemaakte pindasaus. Tijdens de lunch heb je al een vijfgangenmenu voor € 18,50. 

Zenostraat 208 Rotterdam, wo t/m zo 14:00 - 23:00 uur. Ga naar de website