Wil je deze week een goed concert bezoeken? Wij zetten de leukste muzikale optredens in Rotterdam en Den Haag voor je op een rij.

Spinvis & Saartje van Camp - Oogcontact van de eenzaamste soort

De melancholische liedjes van Spinvis worden woensdagavond afgewisseld met muzikale interviews over eenzaamheid. In een intieme setting neemt de eenmansband van Erik de Jong je mee in zijn poëtische wereld. Verwacht van deze taalvirtuoos werk uit de oude doos, maar ook gloednieuw materiaal. Saartje Camp begeleidt op gitaar, accordeon, piano en elektronica.

Waar? Koninklijke Schouwburg Den Haag

Wanneer? Woensdag 20:15 uur

Prijs? Vanaf €7,50

Meer informatie en tickets

Finale Grote Prijs van Rotterdam

Het concept van de Grote Prijs van Rotterdam behoeft geen uitleg meer. In de finale strijden vijf opkomende muzikale acts per categorie (Urban, Singer-Songwriters, Bands) om de eerste prijs: duizend euro. In de categorie Elektronics zijn tien artiesten geselecteerd voor de finale, die zaterdag ter plekke een gloednieuwe track produceren. Wie zal in de voetsporen van De Skaggerz en Charl Delemarre treden? Genoeg te zien, te horen en te ontdekken in Lantaren Venster.

Waar? Lantaren Venster (Rotterdam)

Wanneer? Zaterdag 18:30 uur

Prijs? €10,-

Meer informatie en tickets

The Wombats

Het was een paar jaar stil rond de koningen van de indiedisco, The Wombats. Na hits als Let's Dance to Joy Division en Moving to New York leek het de Britse band voor de wind te gaan. In 2008 stonden ze op zowel Pinkpop als Lowlands, maar nieuw materiaal liet lang op zich wachten. Dit voorjaar verscheen eindelijk Glitterbug, de derde plaat van het trio. En dan blijft een Europese tour natuurlijk ook niet uit. Zondag staan de mannen in het Paard van Troje.

Waar? Paard van Troje (Den Haag)

Wanneer? Zondag 20:00 uur

Prijs? €20,-

Meer informatie en tickets