Het Crossing Border Festival beleeft deze week haar 23e editie in Den Haag. Ook dit jaar is het festival een kruisbestuiving tussen muziek en literatuur. Een aantal hoogtepunten op een rij.

Culturele Apotheek

Elke maand verschijnen er duizenden nieuwe romans, biografieën en dichtbundels. Ben je eindeloos op zoek naar een boek dat bij jou past? En vind je het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden? Breng een bezoekje aan de Culturele Apotheek voor een persoonlijk boekadvies.

Koninklijke Schouwburg, vrijdag 13 november vanaf 18:00 uur.

Atlas Contact Late Night

Uitgeverij Atlas Contact presenteert vrijdag een talkshow bomvol muziek, vermaak en literatuur. Te gast zijn o.a. aanstormend talent Niña Weijers (De consequenties) en de prijswinnende dichter Lieke Marsman. De schrijver van misschien wel het beste boek van 2015, P.F. Thomesé (De onderwaterzwemmer), komt vertellen over zijn grootste inspiratiebronnen.

Koninklijke Schouwburg, vrijdag 13 november vanaf 23:00 uur.

Roosbeef

Wij krijgen geen genoeg van de kleine, zoete en vaak melancholische liedjes van Roosbeef. De formatie rondom singer-songwriter Roos Rebergen bracht dit jaar haar derde studioalbum Kalf uit. Een Nederlandse tour vol ijzersterke liveshows volgde, en vrijdag is Den Haag aan de beurt.

Nationale Toneel Gebouw, zaterdag 14 novermber vanaf 21:00 uur.

John Peel - Good Night and Good Riddance

Met zijn feilloze muzieksmaak en neus voor talent droeg de Britse radio-dj John Peel bij aan de doorbraak van artiesten als The Ramones, Public Enemy en The White Stripes. Auteur David Cavanagh schreef een boek over de 250 beste uitzendingen van de legendarische BBC-dj en praat hier tijdens Crossing Border over met o.a. producer Andrew Weatherall en Brix Smith Start (The Fall).

Koninklijke Schouwburg, zaterdag 14 november vanaf 22:15.

The Cinematic Orchestra

The Cinematic Orchestra is een van de spannendste jazzformaties van de afgelopen vijftien jaar. De band gaat elektronische invloeden niet uit de weg en werkte eerder samen met o.a. Flying Lotus en de Britse rapper Roots Manuva. Tijdens Crossing Border wordt de formatie bijgestaan door Brainfeeder-producer Kutmah.

Koninklijke Schouwburg, zaterdag 14 november vanaf 22:45 uur.

Meer informatie en tickets