Tijdens de Popweek vullen Rotterdamse concertzalen en poppodia zich tien dagen lang met extra veel muziek. De programmering is zo uitgebreid, dat het niet lastig is om een mooi concert of een toffe clubavond over het hoofd te zien. Om die reden: de hoogtepunten van het eerste weekend op een rij. 

Jef Neve

Pianist Jef Neve doet lekker waar hij zelf zin in heeft. De Belg laat zich beïnvloeden door pop, jazz en gecomponeerde muziek, en heeft daardoor een heel eigen geluid. Ook op zijn laatste plaat One schuwt Neve het niet om zijn eigen pad te kiezen. Klassiek, maar dan anders.  

De Doelen, Schouwburgplein 50, vrijdag 6 november 20:30 uur. Tickets á € 19,00.

360 Degrees

Waar er meestal R&B, soul of hiphop door de speakers van BIRD blaast, draait clubavond 360 Degrees om house en alle aanverwante muziekstijlen. Vrijdag staat New Yorkse dj en producer Joe Clausell er voor de tweede keer in de booth, en deze remix-meester zal de fundering van de Hofbogen flink op de proef stellen.

BIRD, Raampoortstraat 24-28, vrijdag 6 november 23:00 - 05:00 uur. Tickets á € 15,00. 

Popronde

Naast gevestigde namen vult Rotterdam zich dit weekend ook met livemuziek van aanstormend talent. In het kader van de Popronde Rotterdam staan o.a. The Dirty Denims, All The Kings Daughters en Stef Clasens zaterdag op het podium van het King Kong Hostel. 

King Kong Hostel, Witte De Withstraat 74, zaterdag 7 november 19:00 - 01:00 uur. Gratis. 

Lekker Zonder Stekker

Pure Nederlandstalige popsongs, dat brengt Meneer Van Dalen vandaag naar Cretopia. Daar is het genieten van dromerige nummers die de rest van je week in je hoofd blijven hangen.

Cretopia, West-Kruiskade 51, zondag 8 november 14:00 - 18:00 uur. Tickets á € 2,50. 

Los Paja Brava

Zette deze band vorige week nog La Taqueria op z'n kop tijdens Día De Los Muertos, vandaag wordt er geswingd in jazzcafé Dizzy. Stilstaan is geen optie tijdens een optreden van deze latin-explosie. 

Jazzcafé Dizzy, 's-Gravendijkwal 127, zondag 8 november vanaf 21:00 uur.