Ook dit weekend valt er weer van alles te beleven in en rond Rotterdam en Den Haag. Van concerten tot een culinair festijn. 

Popweek (Rotterdam)

Tijdens de Popweek vullen Rotterdamse concertzalen en poppodia zich tien dagen lang met extra veel muziek. Er is voor elke muziekliefhebber wat wils. Van clubavonden vol techno en house in Transport tot intieme jamsessies in Jazzcafé Dizzy en BIRD. Naast gevestigde namen als Jef Neve, Ane Brun en Eefje de Visser is er ook ruimte voor aanstormend talent, bijvoorbeeld in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in Lantaren Venster.

Waar? Meerdere locaties in Rotterdam

Wanneer? Van donderdag t/m zondag 15 november

Prijs? Verschilt per locatie

Meer informatie en tickets

Finale Grote Prijs van Rotterdam

Het concept van de Grote Prijs van Rotterdam behoeft geen uitleg meer. In de finale strijden vijf opkomende muzikale acts per categorie (Urban, Singer-Songwriters, Bands) om de eerste prijs: duizend euro. In de categorie Elektronics zijn tien artiesten geselecteerd voor de finale, die vanavond ter plekke een gloednieuwe track produceren. Wie zal in de voetsporen van De Skaggerz en Charl Delemarre treden? Genoeg te zien, te horen en te ontdekken in Lantaren Venster.

Waar? Lantaren Venster

Wanneer? Zaterdag 18:30 uur

Prijs? €10,-

Meer informatie en tickets 

Rotterdamse Oogst

Op deze biologische versmarkt op het Noordplein staan elke maand kraampjes met allerlei lekkernijen uit Rotterdam en omgeving. Van paarse sperziebonen tot sambal gemaakt op Katendrecht. Gezelligheid, creativiteit en ambachtelijkheid staat voorop op het marktplein. En om Rotterdamse Oogst nog leuker te maken, vertonen lokale muzikanten elke editie hun kunsten.

Waar? Noordplein

Wanneer? Zaterdag 10:00 uur

Prijs? Gratis

Meer informatie en tickets 

Den Haag Over de Kook

Thuiskoks, veelvraten en kookprogrammaverslinders, ze kunnen allemaal hun lol op tijdens Den Haag Over Kook. Op deze gratis toegankelijke culinaire festijn vind je alles op het gebied van koken, eten, wijn en koffie. Zo staan o.a. Deli-Spanje, Fait Maison en Sommelier For A Day op de fair met de beste producten, de handigste keukengadgets en de lekkerste wijnen.

Waar? Carlton Ambassador The Hague

Wanneer? Zondag 11:00 uur

Prijs? Gratis

Meer informatie en tickets 

Museumnacht (Delft)

Lekker kunst kijken en cultuur snuiven tijdens de Museumnacht in Delft. Maar liefst 28 musea, theaters, galeries en winkeltjes openen hun deuren voor iedereen die zin heeft in een kunstzinnig feestje. Verken de stad zoals je dat niet eerder deed. Volg bijvoorbeeld een rondleiding door de Maria De Jessekerk, doe een dansje met Jules Deelder in Museum Prinsenhof of bekijk 3D-geprinte meubels bij Van Waay en Soutekouw.

Waar? Meerdere locaties in Delft

Wanneer? Vrijdag vanaf 20:00 uur

Prijs? €12,-

Meer informatie en tickets