Nog geen plannen voor dit weekend? Wij zetten de leukste evenementen in Amsterdam op een rij. 

Zolder 43

In de lobby van Hotel De Hallen is drie dagen lang een bijzondere winkel te vinden. In de pop-up-conceptstore Zolder47 wordt mode, kunst en design verkocht. Arjen van den Hof, hotelier en eigenaar van Vondel Hotels, heeft de hotelzolders afgestruind en een deel van zijn unieke vondsten zijn er nu te koop. Daarnaast ligt er onder meer haute couture van Claes Iversen, kleding van 2F1L, kunst van TÊTE DE BOIS en keukenspullen van Malle W. Trousseau.

Waar? De Hallen

Wanneer? vrijdag t/m zondag, vanaf 10:00 uur

Prijs: entree gratis

Facebook:https://www.facebook.com/events/500189176812831/

Storytelling Festival

Op het Storytelling Festival kun je luisteren naar verhalen rondom het thema reizen. Vertellers als Shonaleigh Cumbers, Nick Hennessey, Rachel Rose Reid en Eric Borrias komen langs op verschillende plekken in de stad en laten het publiek wegdromen met hun persoonlijke woordenspinsels. 

Waar? Diverse plaatsen in Amsterdam

Wanneer? 31 oktober t/m 8 november

Prijs: Verschilt per activiteit

Website: http://storytellingfestival.nl/

Nacht van de Geschiedenis

Jaarlijks staat het Rijksmuseum tijdens de Nacht van de Geschiedenis stil bij het verleden met sprekers, debatten en interviews rond een bepaald thema. Dit jaar is dat Tussen Droom & Daad, oftewel idealisme in de geschiedenis. Zo komen de onafhankelijkheid van Suriname en de Provo-beweging aan de orde. Sprekers zijn onder andere Ahmed Aboutaleb, Generaal Middendorp en Freek de Jonge. De avond wordt afgesloten met een feestje in het Atrium. 

Waar? Rijksmuseum

Wanneer? Zaterdag, vanaf 20:00 uur

Prijs: €30,- (regulier)

Website: http://www.maandvandegeschiedenis.nl/56895/nl/nacht-van-de-geschiedenis-2015

Swap Till You Drop

Op zondag kunnen oude broeken of t-shirts geruild worden voor de vergeten outfits van een ander. Eis is wel dat de spullen die meegenomen hip of vintage en frisgewassen zijn. Naast de kledingruil is er tijdens Swap Till You Drop ook van alles te beleven. Zo verkopen lokale creatievelingen hun producten, is er een masseur en kun je je toekomst laten voorspellen. De hapjes en drankjes zijn bovendien gratis. 

Waar? Het Bureau

Wanneer? Zondag, vanaf 14:00 uur

Prijs: €1,- entree

Facebook: https://www.facebook.com/events/1484573118511310/

Naakt in Noord: The Diamond Family Archive

Een beetje gestrest na een week hard werken of juist toe aan een flinke detox na een avond stappen? In de tuin van café De Ruimte kun je vanmiddag bijkomen in de sauna en de hot tub. Om 20:30 uur is er bovendien muziek van The Diamond Family Archive bij het kampvuur. Een ideaal afsluiting van het weekend. 

Waar? De Ruimte

Wanneer? Zondag, vanaf 18:00 uur

Prijs: €6,- (entree sauna)

Facebook: https://www.facebook.com/events/1626496014288327/