Wil je deze week een goed concert bezoeken? Wij zetten de leukste muzikale optredens in Amsterdam en omstreken voor je op een rij.

Bar Hutspot x MassiveTalent

Op donderdag neemt muziekplatform MassiveMusic drie eigen favoriete acts mee naar conceptstore Hutspot. Eén daarvan is nog een verrassing, maar wel kunnen we verklappen dat Sarah-Jane en Wulfie & Nomar langskomen. Laatstgenoemde ken je misschien van de single Everybody, die eerder dit jaar geregeld op de radio te horen was. Soulzangeres Sarah-Jane won vorig jaar de Amsterdam Popprijs tijdens Noorderslag.          

Waar? Hutspot (Van Woustraat 2), Amsterdam

Wanneer? Donderdag, 19:00 uur

Prijs: Gratis

Meer informatie

Tim Knol - Lost & Found

Misschien niet echt een concert, maar zeker een muzikale tip. Naast muzikant is Tim Knol ook een fervent verzamelaar van bijzondere instrumenten, camera's en singles. Bovendien zit zijn hoofd vol met interessante feitjes over artiesten, bands en liedjes. Die deelt Knol tijdens zijn theatertournee Lost & Found, en uiteraard speelt hij zelf ook wat nummers. Het resultaat is een soort muzikaal college, dat verre van saai is.

Waar? Griffioen, Amstelveen

Wanneer? Donderdag 20: 30 uur

Prijs: 15,-

Meer informatie en tickets

Of:

Waar? Zaantheater, Zaandam

Wanneer? Vrijdag 20:30 uur

Prijs: €21,-

Meer informatie en tickets

Vondelpark Live! met The Maureens

Opgewekte blues en folk vind je vrijdag bij Vondelpark 3. Daar staan The Maureens op het podium. Deze Utrechtse band bracht onlangs het tweede album Bang the Drum uit en klinkt als een mix van nostalgische muziek uit de jaren zestig en eigentijdse pop. Dit vrolijke, akoestische optreden in de relaxte setting van dit grote café is een prima manier om het weekend te beginnen.

Waar? Vondelpark 3, Amsterdam

Wanneer? Vrijdag 17:30 uur

Prijs: Gratis

Meer informatie

An Evening with Dave Matthews Band

De laatste keer dat de Dave Matthews Band Nederland aandeden is alweer vijf jaar geleden. Op maandag staan de Amerikaanse rockers in de Heineken Music Hall. De band draait al meer dan twee decennia mee, verkocht meer dan dertig miljoenplaten wereldwijd, won een Grammy en wordt gezien als één van de meest invloedrijke rockacts. Hoewel de groep in Nederland vooral bekend is van de hit The Space Between, is de show aan te raden. Frontman Dave Matthews en de zijne zijn namelijk een feest live. 

Waar? Heineken Music Hall, Amsterdam

Wanneer? Maandag 20:00 uur

Prijs: €55,-

Meer informatie en tickets