Wil je dinsdag nog iets leuks doen, maar heb je nog geen kaarten? Geen probleem. Voor onderstaande voorstellingen zijn nog kaarten te krijgen.

Een flinke linkse vrouw

Zo zorgzaam als Margje (Lies Visschedijk) zijn maar weinig mensen. Planten die ze bij het vuilnis vindt, krijgen bij haar een tweede thuis en ze helpt asielzoekers. Toch wil ze meer doen en neemt ze daklozenkrantverkoper Jan (Marcel Musters) in huis. Dat pakt anders uit dan ze van tevoren had verwacht. Een flinke linkse vrouw is de tweede keer dat Aaf Brandt Corstius een stuk schreef voor Visschedijk en Musters. Twee jaar geleden werkten ze al samen voor Fiftyfifty.

Waar: Theater Bellevue
Wanneer: Dinsdag t/m zaterdag (tot en met 21 november) 12:30 uur
Prijs: €19,50

Meer informatie en tickets

De Tweeling

De roman van Tessa de Loo was een van de meest verkochte boeken van 1993. Ook de verfilming scoorde dik tien jaar later goed en werd zelfs genomineerd voor een Oscar. Nu is er de musical De Tweeling. Het aangrijpende verhaal is hetzelfde: tweelingzusjes Lotte en Anna worden op jonge leeftijd van elkaar gescheiden en groeien totaal verschillend op, Lotte in Nederland en Anna in Duitsland. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, wordt de kloof alleen maar groter. Prachtig gespeeld door Hanna van Vliet en Rosa da Silva en met speciaal voor de productie geschreven muziek van The Common Linnets.

Waar: DeLaMar
Wanneer: Dinsdag t/m zondag (verschillende tijden) tot en met 30 december
Prijs: €24,- t/m €74,-

Meer informatie en tickets

Javier Guzman - Lief & Laf

Het kleine broertje van de Oudejaarsconference is dit jaar voor de vijfde keer voor de rekening van Javier Guzman. Waar de cabaretier in zijn eerdere voorstellingen Delirium en Delirium II afrekende met zijn vele verslavingen, neemt hij tijdens de Sinterklaasconference zijn analyse van het afgelopen jaar met je door. Een voorstelling waar grof en grappig elkaar ontmoeten.

Waar: Griffioen, Amstelveen
Wanneer: Dinsdag en zaterdag 20.30 uur
Prijs: €17,- (regulier)

Meer informatie en tickets

Hoogwater Voorheen Laagwater

In dit muzikale theaterstuk naar de tekst van Wim T. Schippers blijft er niets over van de schijnbaar logische wereld. De ware chaos en onvoorspelbaarheid van gebeurtenissen komen met heel wat humor aan het licht in Hoogwater Voorheen Laagwater. "Knap is het dat actrice Meral Polat de grootste onzin met de grootste overtuiging weet te brengen", oordeelde De Telegraaf.

Waar: De Meervaart, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 20.15 uur
Prijs: €15,- tot en met 25,-

Meer informatie en tickets

Richard Groenendijk - Met de mantel der liefde

Probeer maar eens niet te lachen om Richard Groenendijk. Met zijn heerlijke Rotterdamse tongval, hilarische anekdotes en scherpe observaties is dat erg moeilijk. Nu staat de cabaretier wederom in de theaters met zijn voorstelling Met de mantel der liefde, die werd bejubeld in de pers.

Waar: De Meervaart, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag, 20:15 uur
Prijs: €13,- tot en met €23,-

Meer informatie en tickets