Wil je zaterdag nog iets leuks doen, maar heb je nog geen kaarten? Geen probleem. Voor onderstaande voorstellingen, concerten en optredens zijn nog kaarten te krijgen.

Betty Asfalt, Johnny Ontmoet Shaffy, 15.00 uur

Een muzikale en grappige reis door het leven van Ramses Shaffy en Johnny Jordaan. 

Meer informatie en kaarten

Bimhuis, SU:M, 20.30 uur

Dit Koreaanse duo maakt eigentijdse muziek op traditionele instrumenten. 

Meer informatie en kaarten

Compagnietheater, Luck, 20.30 uur

Theatervoorstelling die geluk onderzoekt. Hiervoor nam regisseur Øystein Johansen rituelen onder de loep. 

Meer informatie en kaarten

Het Concertgebouw, Marc Albrecht dirigeert Pierrot Lunaire, 20.15 uur

Onder begeleiding van dirigent Marc Albrecht speelt Het Nederlands Kamerorkest onder andere Stravinsky’s Concert in Es 'Dumbarton Oaks’ en de Suite 'Der Bürger als Edelmann’ op. 60 van R. Strauss. 

Meer informatie en kaarten

Meervaart, Van Waveren, 20.15 uur

In deze familiekroniek, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, volg je de rijke Hollandse bollentelerfamilie Van Waveren. De voorstelling is geregisseerd door de bejubelde regisseuse Alize Zandwijk en wordt uitgevoerd door het RO theater. 

Meer informatie en kaarten

Meervaart, Joost Prinsen - Uurtje Literatuurtje, 20.30 uur

Joost Prinsen deelt zijn herinneringen aan de verhalen en verzen die hij heeft gelezen en de schrijvers en dichters die hij heeft ontmoet.

Meer informatie en kaarten

Schouwburg Amstelveen, Lekker weertje, Dikkie Dik! (2+), 15.00 uur

Samen met Dikkie Dik neemt Dirk Scheele kinderen mee op reis door de seizoenen met liedjes over sneeuw, herfstbladeren en pasgeboren lammetjes.

Meer informatie en kaarten

Schouwburg Amstelveen, Sinaasappelstraat, 20.30 uur

Theatervoorstelling over democratie van mugmetdegoudentand. Regisseuse en actrice Joan Nederlof liet zich inspireren door  de Franse filosoof Alexis de Tocqueville en door sociaal-democrate Mien van Dam, die tevens haar oma was.

Meer informatie en kaarten

Bellevue, Comfortzone, 20.30 uur. Muziektheatervoorstelling

Voor dit tweede, los te bekijken, deel van een drieluik over illegaliteit, werkt het muziektheatergezelschap Via Berlin samen met Componist Peter Adriaansz, die 2015 de Matthijs Vermeulenprijs won.

Meer informatie en kaarten

DeLaMar, De Tweeling, 15.00 uur en 20.00 uur

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo, over de tweelingzusjes Lotte en Anna die bij hun geboorte gescheiden worden. Met muziek van Ilse DeLange en JB Meijers (The Common Linnets).

Meer informatie en kaarten

DeLaMar, Eline Vere, 20.30 uur

Gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Louis Couperus. De Haagse Eline Vere wil ontsnappen aan haar strenge milieu en betaalt daar uiteindelijk de prijs voor. Met onder andere Hanne Arendzen, Nettie Blanken en Vincent Croiset.

Meer informatie en kaarten

Paradiso, Yo La Tengo, 20.30 uur

Yo La Tengo bestaat inmiddels dertig jaar en om dat te vieren bracht de Amerikaanse band dit jaar het album Stuff Like That There uit. Voor de tour door Europa is ook oud-bandlid Dave Schramm opgetrommeld.

Meer informatie en kaarten

People’s Place, Natacha Atlas, 20.30 uur

De Belgische zangeres en buikdanseres Natacha Atlas heeft Egyptisch, Palestijns en Marokkaans bloed door haar aderen stromen en probeert met haar muziek een brug te slaan tussen het westen, de Arabische en de Joodse wereld. 

Meer informatie en kaarten

Paradiso, La Luz, 22.00 uur

Surfpop van vier meiden uit Seattle. De nummers zijn geproduceerd door garagerocker Ty Segall.

Meer informatie en kaarten

Melkweg, Amsterdam Metalfest: Aborted / Seita / Magnacult E.A., 17.00 uur

Metalfestival met acts uit Amsterdam en omgeving. Er zijn onder andere optredens van Seita, Cultura Tres, Hillsphere en Aborted.

Meer informatie en kaarten