Wil je dit weekend nog een goed evenement bezoeken? Wij zetten de leukste en meest interessante in Amsterdam voor je op een rij.

OBEY x Patta - Sample Sale

Tijdens deze uitverkoop koop je kleding (in veel verschillende maten) en accessoires van merken als Obey, Stussy en Undftd! voor relatief weinig geld. Neem wel genoeg contant geld mee, want je kunt er niet pinnen.  

Waar: Umsjatka Studio
Wanneer: Vrijdag 23 oktober en zaterdag 24 oktober, vanaf 10.00 uur
Prijs: entree gratis

Sonic Rendezvous

Muziek- en filmdistributeur Sonic Rendezvous viert vandaag zijn twintigjarig bestaan met een festival in de Tolhuistuin. Er wordt flink uitgepakt met films, livemuziek en een platenmarkt. Ook is er een platenmarkt en draaien er verschillende dj’s.

Waar: Tolhuistuin
Wanneer: Vrijdag 23 oktober, vanaf 20.30 uur
Prijs: €15,- 

The Big Draw

Het hele weekend laat je, gewapend met schetsblok en tekengerei, je creativiteit de vrije loop tijdens allerlei activiteiten in het Rijksmuseum. Zo teken je modellen en stillevens of teken je beroemde schilderijen uit het museum na. Draag vooral ook een steentje bij aan de langste tekening van het museum: een panorama van Nederland.

Waar: Rijksmuseum
Wanneer: Zaterdag 24 oktober en zondag 25 oktober, vanaf 09.00 uur
Prijs: €17,50 (reguliere toegang)

Hoop Te Koop

Een goed doel steunen met je aankopen, maakt winkelen alleen maar beter. Tijdens de benefietsale in Studio Pistache loop je tussen mooie interieuritems, kleding, kunst en accessoires. De opbrengsten gaan naar Stichting Bootvluchteling. Zo help je met je nieuwe aanwinsten niet alleen jezelf de winter door. 

Waar: Pistache
Wanneer: Zondag 25 oktober, vanaf 12:00 uur
Prijs: entree gratis

Brainwash Festival

Op het nieuwe Brainwash Festival rondom de Nes draait het allemaal om de inhoud. Met literatuur, theater, filosofie en film wordt door invloedrijke denkers ingegaan op belangrijke maatschappelijke en persoonlijke kwesties. De lijst met sprekers is indrukwekkend, met o.a. Joris Luyendijk, Kader Abdolah, Connie Palmen en Jan Jaap van der Wal. Verwacht toneelstukken, lezingen, documentaires en muziek vol diepgang. 

Waar: De Nes
Wanneer: Zaterdag 24 oktober, vanaf 13:00 uur
Prijs: €42,50