Wil je deze week nog een goed concert bezoeken? Wij zetten de leukste muzikale optredens in Amsterdam voor je op een rij.

My Baby

Het indietrio My Baby staat op het punt van doorbreken. De legendarische bassist Larry Graham (Sly & The Family Stone) nam de jonge Amsterdammers onder zijn hoede en dit voorjaar toerden ze met blueslegende Seasick Steve door Engeland. Eerder dit jaar verscheen hun tweede album SHAMANAID. Vrijdag staat de band in het Patronaat, met hun hypnotiserende mix van country, blues en folk. 

Waar: Patronaat Haarlem
Wanneer: Vrijdag 23 oktober, 21:00 uur
Prijs: €11,- (VVK), €13,- (deur)
Website: http://www.patronaat.nl/23-10-2015/my-baby

PAUW

Dat psychedelische rock niet alleen iets van de jaren zestig en zeventig is, bewijst de jonge Nederlandse band PAUW. De jongens draaien nog niet zo lang mee, maar hebben sinds hun deelname aan de Popronde in 2014 aan aandacht geen gebrek. Met optredens op festivals als Noorderslag, Where the Wild Things Are en Paaspop, kunnen we wel stellen dat het goed gaat. Op zondag geeft het viertal een instore optreden in Concerto.

Waar: Concerto Recordstore
Wanneer: Zondag 25 oktober, 16:00 uur
Prijs: gratis
Facebook: https://www.facebook.com/events/883275825095483/

Sonic Rendezvous 20 years + Filmfreak Film Festival

Muziek- en filmdistributeur Sonic Rendezvous viert op vrijdag zijn twintigjarig bestaan met een festival in de Tolhuistuin. Daarvoor wordt uitgepakt met films, livemuziek en een platenmarkt. Met optredens van rockabillyband Ragtime Wranglers, surf- en elektronicaduo Tone Zones en countrygroep T-99. Ook draaien er verschillende dj’s.  

Waar: Tolhuistuin Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 23 oktober, 20:30 uur
Prijs: €15,-
Website: http://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Sonic-Rendezvous-20-years-Filmfreak-Film-Festival-Locatie-Paradiso-Noord-Tolhuistuin.htm

Son Lux

Als u de films Paper Town en The Disappearance Of Eleanor Rigby hebt gezien, dan zijn de betoverende soundtracks je vast opgevallen. Deze nummers zijn onder andere geproduceerd door Son Lux, alias Ryan Lott. De muzikale kunstenaar maakte eveneens indruk op Into The Great Wide Open en Pukkelpop, geflankeerd door zijn drummer en gitarist.

Waar: Bitterzoet
Wanneer: Maandag 26 oktober, 20:00 uur
Prijs: €16,- (exclusief lidmaadschap)
Website: http://bitterzoet.nl/

Young Fathers

Het succes van dit Schotse trio is sinds vorig jaar enorm toegenomen. Toen wonnen de mannen de gerenommeerde Mercury Award en traden meer dan 140 keer op in Europa en Amerika. Dit jaar was het drietal al te bewonderen op PITCH en Down the Rabbit Hole, en op donderdag staan ze met hun mix van elektronische muziek, hiphop en R&B in de Melkweg. 

Waar: Melkweg
Wanneer: Donderdag 22 oktober, 19:30 uur
Prijs: €15,-
Website: http://www.melkweg.nl/nl/agenda/young-fathers-22-10-2015

Jelka van Houten

Op maandag presenteert actrice en zangeres Jelka van Houten haar debuutalbum Hard place for a dreamer. De nummers schreef ze overal waar ze kwam: van Nashville tot Vinkeveen. Een gedeelte van de plaat nam ze zelfs op in de iconische Sun Studio in Memphis, waar grootheden als Elvis Presley haar voorgingen.

Waar: Melkweg
Wanneer: maandag 26 oktober, 19:30 uur
Prijs: €10,- (exclusief lidmaadschap)
Website: http://www.melkweg.nl/nl/agenda/jelka-van-houten-26-10-2015