Zin om deze week naar het theater te gaan? Dit zijn onze aanraders voor Amsterdam en omstreken.

Erik van Muiswinkel - De Olieworstelaar (try-out)

De moderne mens vindt Erik van Muiswinkel maar moeilijk te vatten. Maar zichzelf begrijpt de cabaretier ook lang niet altijd. In De Olieworstelaar praat hij hier uitgebreid over, zingt hij liedjes en komen ook zijn bekende imitaties voorbij. Dinsdagavond speelt Van Muiswinkel een try-out in Griffioen. Misschien nog niet perfect dus, maar wel de moeite waard. Voor zijn vorige programma won hij de Poelifinario voor beste cabaretvoorstelling.

Waar: Griffioen, Amstelveen
Wanneer: 20 oktober, 10:30 uur
Prijs: 16 euro

Meer informatie op de website van Griffioen

La voix humaine (met oa Halina Reijn)

Als je behoefte hebt aan een luchtige theatervoorstelling is La voix humaine misschien niets voor jou, maar indrukwekkend is het stuk zeker. In deze monoloog van de Franse schrijver Jean Cocteau schittert Halina Reijn als een vrouw die een allerlaatste telefoongesprek voert met haar ex. Dat is verdrietig en pijnlijk herkenbaar. De productie ging in 2009 in première en was wereldwijd te zien. Een aanrader als je hem destijds nog niet hebt meegepakt. 

Waar: Stadsschouwburg Amsterdam
Wanneer: 21 t/m 24 oktober, om 20:30 uur
Prijs: 10 tot 30,50 euro

Meer informatie op de website van de stadsschouwburg

Ruimtevaartcollege André Kuipers

Als recordhouder van de langste ruimtevlucht in de Europese geschiedenis (193 dagen) is André Kuipers de aangewezen persoon om dit college over de ruimte te geven. In een kleine twee uur neemt Kuipers je mee in de wereld van een astronaut. Voorbereidingen, trainingen, wonen in een ruimteschip, maar ook de revalidatie na de landing: alles komt voorbij. Een avond vol humor, wetenschap en leuke feitjes voor iedereen vanaf 10 jaar. 

Waar: Schouwburg Amstelveen
Wanneer: 22 oktober, 20:00 uur
Prijs: 28 tot 29,50 euro

Meer informatie op de website van de schouwburg Amstelveen

Waar: Zaantheater
Wanneer: 23 oktober, 20:15 uur
Prijs: 23 tot 32,50 euro

Meer informatie op de website van het Zaantheater

Louise Korthals - Zonder Voorbehoud

Voor Louise Korthals was het duidelijk wat haar tweede programma moest hebben: meer ballen. De cabaretière wist in Zonder Voorbehoud dan ook te overtuigen met scherpere teksten en liedjes. De Volkskrant beloonde haar met vijf sterren en het NRC Handelsblad deelde er vier uit. Met de reprise van deze succesvolle voorstelling toert Korthals momenteel door het land en staat ze dinsdagavond in het Zaantheater.

Waar: Zaantheater
Wanneer: 22 oktober, 20:30 uur
Prijs: 18,50 tot 21 euro

Meer informatie op de website van het Zaantheater

Het meisje met het rode haar (met oa Jim Bakkum)

Na de Soldaat van Oranje en Anne Frank krijgt nu ook Hannie Schaft een eigen theaterproductie. Zeventig jaar na haar overlijden vertelt de musical Het Meisje Met Het Rode Haar het heldhaftige verhaal van de Haarlemse verzetsheldin. De hoofdrollen worden vertolkt door Roos van Erkel (Moeder, ik wil bij de Revue) en Jim Bakkum (o.a. Wicked), die medeverzetsstrijder Hugo speelt. Sjoerd Pleijsier kruipt in de huid van Hannies vader en Joke de Kruijf speelt haar moeder. 

Waar: De Meervaart
Wanneer: 21 oktober, 20:15 uur
Prijs: 25 tot 35 euro

Meer informatie op de website van de Meervaart

Jochem Myjer – Even Geduld AUB

Het publiek krijgt maar geen genoeg van Jochem Myjers voorstelling Even Geduld AUB. Maar aan alles komt een eind. De altijd energieke cabaretier voert hem na drie uitverkochte seizoenen nog één keer op in Koninklijk Theater Carré. Met vier sterren in o.a. Het Parool, het NRC en de Volkskrant een aanrader.

Waar: Carré
Wanneer: 22, 23, 24 oktober, 20:00 uur
Prijs: 15 tot 35 euro

Meer informatie op de website van Carré