Voor de 29 e keer is het film-, televisie- en mediafestival Cinekid neergestreken in Amsterdam. Kinderen tussen 4 tot 14 jaar kunnen deze week dus nog volop genieten van alles wat met film te maken heeft. Maar waar moet je heen tijdens dit festival? Wij zetten het voor je op een rij.

Films

1) De Geheime Club van Soepstad (8+, Estland/Finland)

Door vergif in de lucht gaan alle volwassenen zich ineens als kinderen gedragen. De 10-jarige Mari en haar vrienden hebben 48 uur om het antigif te zoeken.

Waar en wanneer: Machinegebouw, dinsdag 12:45 uur en Ketelhuis 2, donderdag 16:30 uur

Ga naar de website

2) De Rimos en de Zimos (4+, Turkije)

Deze muzikale poppenfilm gaat over de twee dorpen Rimo en Zimo die al jaren ruzie hebben. Als twee jongetjes uit Rimo zich ontfermen over een Zimo-baby komt er een einde aan de vete en wordt er flink gefeest.

Waar en wanneer: Ketelhuis 3, dinsdag 10:15 uur en Ketelhuis 2, vrijdag 10:45 uur

Ga naar de website

Randprogrammering

Naast films is er verder ook nog van alles te beleven. Van workshops tot theater: zie hier de leukste activiteiten op het festivalterrein (de Cinekeet).

1) Sammy Paramaribo (4+, workshop)

Kleuters kijken eerst naar de vrolijke tv-serie Sammy Paramaribo over een meisje uit Almere dat in de Surinaamse hoofdstad ontdekt hoeveel culturen het land rijk is. Na afloop knutselen kinderen zelf een poppetje en maken daar samen een filmpje van.

Waar: Cinekeet
Wanneer: Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 10:15 uur. 

Ga naar de website

2) Worsten van Babel (theater)

Alle kookprogramma’s zijn hetzelfde, vinden Spangas-acteurs Jasper Gottlieb, Marius Gottlieb en Hugo Kennis. Daarom maakten zij een parodie op deze shows. Grappig en heerlijk herkenbaar.

Waar: Cinekeet
Wanneer: dinsdag 20 oktober 14:00 en 16:30 uur. 

Ga naar de website

3) De Vloer Op jr (9+)

Acteurs uit het improvisatieprogramma De Vloer Op spelen samen met getalenteerde kinderen. Na afloop mag ook het publiek meedoen. Geen voorstelling is hetzelfde en dat maakt het nu juist zo leuk.

Waar: Cinekeet
Wanneer: Woensdag 21 oktober 14:00 uur en vrijdag 23 oktober 14:30 uur 

Ga naar de website