Het noorden en midden van Nederland hebben deze week herfstvakantie en gelukkig is er ook dit jaar in de regio weer genoeg te doen. Wij zetten de leukste activiteiten die zelfs de meest druilerige najaarsdagen opvrolijken voor je op een rij.

NDSM Kinderatelier (6 - 11 jaar)

Onder atelier de X-helling kunnen kinderen in Klup X op zoek naar de creatieveling in zichzelf. Ze ontwerpen hier hun eigen luchtkasteel en kunnen bouwen en schilderen. De fantasie mag er volledig op worden losgelaten. Zo verdwijnen taal en rekenen even compleet uit hun gedachten. 

X-helling, Ma t/m woe 10:00 - 15:00 uur. Dagkaart € 17,50. 

Meer informatie op de website van NDSM

De Natureluur

Als het weer het toelaat om naar buiten te gaan, dan is het een aanrader om naar natuurspeeltuin de Natureluur te gaan. Dagelijks kan er geravot, gespeeld en onderzocht worden. Zo is er een zoektocht naar waterdiertjes, wordt er in bomen geklommen en zijn er knutsellesjes.

De Natureluur, dagelijks 12:00 - 16:00 uur. Toegang € 2,00.

Meer informatie op de website van de Natureluur

Verhalen in de Herfst (3 - 12 jaar)

Op koude en natte dagen is het geen straf om binnen te blijven. Zeker niet in Rialto en Ostade A'dam deze week. Hier wordt namelijk weer het film- en theaterfestival Verhalen in de Herfst georganiseerd. In Rialto kun je naar films als Mini en de Muggen en Phantom Boy en lekker knutselen. In Ostade A'dam zijn voorstellingen als De Wolkenfabriek en Buurvrouw en Buurvrouw te zien. 

Rialto en Ostade A'dam, dagelijks. Filmkaartje € 7,50, theatervoorstelling € 5,50.

Meer informatie op de websites van Rialto en Ostade

Het Tropenmuseum (6+)

In het museum valt deze week van alles te beleven. Zo maken kinderen een reisje naar Marokko in de nieuwe doe-tentoonstelling, kunnen ze een Mexicaans skelet versieren of een dierenspeurtocht doen.

Tropenmuseum, dagelijks 10:00 - 17:00 uur. Toegang museum € 8,00. 

Meer informatie op de website van het Tropenmuseum