Pizza is lekker. Punt. Maar de stad barst natuurlijk van de plekken waar je ze kunt eten, de ene beter dan de andere. Wij zetten de beste vijf pizzatenten op een rijtje. Buon appetito.

Fuoco Vivo

In dit knusse tentje maken ze de smakelijkste creaties in een houtoven. Verwacht niet te veel poespas, maar gewoon simpele pizza's met verse ingrediënten. 

De Clercqstraat 12, dagelijks 17:30 - 22:00 uur. Ga naar de website 

il Pecorino 

Wij waren al fan van il Pecorino toen het nog een klein restaurantje was. Gelukkig zijn de pizza's (en pasta's) nog even lekker nu de zaak is verhuisd naar het grotere Wilhelmina Dok. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de pizze bianchi, zonder tomatensaus. Bewaar vooral een gaatje om als toetje een pizza met Nutella naar binnen te werken. 

Noordwal 1, di t/m do 17:00 - 23:00 uur, vr t/m zo 15:00 - 23:00 uur. Ga naar de website

Mangiassai

Dit fijne adresje in Oost is niet zomaar altijd druk. Krokante dunne korst, vers belegd en gebakken in een houtoven. Als je verzekerd wilt zijn van een plekje bij Mangiassai moet je wel even reserveren, maar je kunt de pizza ook afhalen en thuis oppeuzelen. Daar smaakt hij natuurlijk net zo lekker. 

Ruyschstraat 42HS, di t/m zo 17:00 - 23:30 uur. Ga naar de website

De Italiaan

Dit stijlvolle restaurant is een aanrader voor mensen met een glutenallergie. De glutenvrije pizza's worden bij De Italiaan namelijk in een aparte oven bereid. De rest komt uit de houtoven en is minstens zo lekker. Probeer bijvoorbeeld de huisspecialiteit met gorgonzola, bospaddenstoelen en zwarte truffel.

Bosboom Toussainstraat, dagelijks 17:30 - 22:00 uur. Ga naar de website

Sotto

De menukaart van dit gezellige restaurant is misschien niet heel uitgebreid, maar met zulke lekkere opties is dat ook helemaal niet nodig. Voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers is er bij Sotto genoeg keuze. Let wel op dat je niet te dicht bij de oven achterin gaat zitten, want daar is het erg warm. 

Amstelveenseweg 89, zo t/m do 17:00 - 22:00 uur, vrij & za 17:00 - 23:00 uur. Ga naar de website

La Perla 

Dat je voor goede pizza geen reis naar het zuiden hoeft te boeken, bewijst La Perla. Omdat ze hier met uit Italië geïmporteerde ingrediënten werken en deze in een steenoven bakken, smaken de pizza's extra zonnig. Alleen al vanwege de echte buffelmozzarella moet je hier een keer eten. Houd er wel rekening mee dat het in dit zaakje vaak erg druk is. Gelukkig kun je er ook afhalen.

Tweede Tuindwarsstraat 14 & 53, dagelijks 17:00 - 22:00 uur. Ga naar de website