Amsterdam is vanaf donderdag een bijzonder nieuw restaurant rijker. In Foodsy doen de gasten namelijk alles zelf: van het koken tot het tappen van de biertjes en van het uitdraaien van de rekening tot de afwas. Er lopen geen barmannen, koks en ander personeel rond, dus betaal je voor je zelfbereide hap niet de hoofdprijs én hou de fooi dus lekker voor jezelf.

Kaarten
Door de hele zaak hangen kaarten waarop te lezen is hoe de maaltijden moeten worden bereid, maar ook hoe de koffiemachine en de biertap werken. De recepten zijn voornamelijk eenpansgerechten, waardoor zelfs de types die nooit achter het fornuis staan iets heerlijks in elkaar kunnen flansen. Via een stickersysteem kun je de bijbehorende ingrediënten vinden. Na het eten reken je via een iPad-app af die is gekoppeld aan een pinautomaat.

Lastig personeel
Het idee van de onbemande tent komt van kok Edwin Sander. Eerder richtte hij al restaurants op, maar vond hij het altijd lastig met het personeel. "Je bent veel tijd en geld kwijt aan trainen, opleiden en goede afspraken maken. Bovendien is dingen zelf doen tegenwoordig heel normaal." Bij Foodsy hoeft Sander zich daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Pop-up
Het restaurant zit in de pop-up-locatie Ensuite van Razmataz aan het Hugo de Grootplein in West. Je kunt er dagelijks van 19:00 - 23:00 uur terecht. Reserveren is niet mogelijk, want Foodsy is niet telefonisch bereikbaar.

Ga naar de website voor meer info