Wil je deze week een goed concert bezoeken? Wij zetten de leukste muzikale optredens in Amsterdam en omstreken voor je op een rij.

Kwabs

Grote kans dat je Kwabs' single Walk vorig jaar op de radio voorbij hebt horen komen. Het dansbare nummer betekende de doorbraak van de Engelse neo-soulzanger en is inmiddels meer dan 85 miljoen keer bekeken op YouTube. Met zijn vorige maand verschenen debuutalbum Love + War tourt de 25-jarige zanger nu door Europa en doet hij woensdag Paradiso aan. Wie hem deze zomer gezien heeft op Pitch, weet dat je een mooie show te wachten staat. 

Waar? Paradiso

Wanneer? Woensdag, 20:30 uur

Prijs: €18,- (excl. lidmaatschap)

Meer info en tickets

BØRNS

Wie BØRNS afgelopen zomer heeft gemist op Down the Rabbit Hole, krijgt op donderdag een nieuwe kans. De Amerikaanse band rondom de extravagante Garrett Borns staat in Q-Factory met het net verschenen debuutalbum Dopamine, waar ook het bescheiden hitje Electric Love op staat. Verwacht een spectaculaire show vol pop, folk, glamrock en electro. 

Waar? Q-Factory

Wanneer? Donderdag, 19:30 uur

Prijs: €13,50

Meer info en tickets

John Bramwell (I Am Kloot)

Afgelopen voorjaar stond zanger John Bramwell nog met zijn band I Am Kloot op het podium van de Melkweg. Nu komt de Britse frontman in zijn eentje met een akoestische set naar de Tolhuistuin. Zonder het rechttoe-rechtaan rockgeluid van zijn band, maar wel met grotendeels dezelfde nummers. En dat repertoire is in dit gestripte jasje lief, poëtisch en met vlagen zelfs humoristisch te noemen. 

Waar? Tolhuistuin

Wanneer? Vrijdag 20:30 uur

Prijs: €12,50

Meer info en tickets

Douwe Bob

Sinds Douwe Bob in 2012 De Beste Singer-Songwriter van Nederland won, gaat het de zanger voor de wind. Met zijn bejubelde debuutalbum Born in a Storm speelde hij drie uitverkochte tours en stond hij op Pinkpop. Volgend jaar doet de jonge Amsterdammer mee aan het Eurovisie Songfestival, maar eerst tourt hij met zijn nieuwste plaat Pass It On langs zijn favoriete poppodia. Op zaterdag is Patronaat aan de beurt. 

Waar? Patronaat (Haarlem)

Wanneer? Zaterdag, 19:30 uur

Prijs: €17,50

Meer info en tickets