Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zondag 26 september) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

In het afgelopen etmaal zijn 1.624 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er iets minder dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (1.668).

Het gemiddelde aantal positieve tests zakte na zaterdag 18 september onder de tweeduizend. In de weken ervoor schommelde dat aantal tussen de twee- en drieduizend per dag.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

Iets meer coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 473 coronapatiënten. Dat zijn er drie meer dan zaterdag, zo blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De lichte stijging komt doordat er op de verpleegafdelingen nu iets meer coronapatiënten liggen dan de dag ervoor: 304 op zondag, tegenover 297 op zaterdag.

Op de intensive cares nam het aantal coronapatiënten wel af. Lagen daar zaterdag nog 173 mensen met COVID-19, zondag zijn dat er 169.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

Eén sterfgeval gemeld

Het RIVM meldt verder dat in de afgelopen 24 uur één sterfgeval is geregistreerd.

Dat dit sterfgeval in het afgelopen etmaal is gemeld, betekent niet dat deze persoon daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur is overleden. De registratie kan ook zonder storing een tijdje duren. Tot nu toe zijn ruim achttienduizend inwoners van Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

In de onderstaande infographic zijn het aantal positieve tests en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor positieve tests en rood voor sterfgevallen.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Ruim 23 miljoen prikken gezet

In Nederland zijn inmiddels 23,4 miljoen coronaprikken gezet. Voor het eerst in weken is het wekelijkse aantal gezette prikken weer gestegen. Met name mensen in de jongere leeftijdsgroepen lieten zich prikken, aldus het RIVM.

Bijna 83 procent van de Nederlandse volwassenen is inmiddels volledig tegen COVID-19 gevaccineerd. Het aantal vaccinaties wordt iedere dinsdag en donderdag bijgewerkt op het coronadashboard.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus