Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (vrijdag 27 augustus) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

In het afgelopen etmaal zijn 2.853 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er meer dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (2.585).

Het gemiddelde aantal positieve tests schommelt al wekenlang tussen de twee- en drieduizend per dag. Een op de vijf positieve testen wordt momenteel afgenomen bij Nederlanders die recentelijk in het buitenland zijn geweest.

Aantal vastgestelde besmettingen per dag

© NU.nl/LocalFocus

Momenteel 659 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 659 coronapatiënten. Dat is er één meer dan donderdag, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares nam het aantal coronapatiënten toe met vier naar 222. Er werden daar zeventien nieuwe ernstig zieke coronapatiënten opgenomen.

Op de verpleegafdelingen daalde het aantal patiënten met drie naar 437. Er werden in de klinieken zestig nieuwe patiënten opgenomen met COVID-19.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

RIVM meldt vier nieuwe sterfgevallen

Het RIVM meldt verder dat in de afgelopen 24 uur in totaal vier nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen aan het licht zijn gekomen.

Dat deze sterfgevallen nu worden gemeld, betekent niet dat deze personen daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan ook zonder storing een tijdje duren. Tot nu toe zijn zo'n achttienduizend inwoners van Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

In de onderstaande infographic zijn het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor besmettingen en rood voor sterfgevallen.

Doden en besmettingen per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Meer dan 22,7 miljoen prikken gezet

Tot nu toe zijn er meer dan 22,7 miljoen prikken gezet. Het RIVM levert sinds 13 juli alleen nog op dinsdag en donderdag gegevens over het aantal gezette prikken aan. Dit aantal wordt daarom alleen nog op deze dagen bijgewerkt op het coronadashboard. Donderdag is er melding gemaakt van 22.773.830 prikken.

In het huidige vaccinatietempo krijgen iedere minuut gemiddeld 57 mensen een coronaprik. Dat zijn gemiddeld zo'n 40.999 doses per dag.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus