Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (woensdag 21 juli) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken.

Volg dit verhaal Krijg dagelijks een melding van de corona-update

Het aantal positieve coronatests is woensdag iets gestegen naar 6.945 over het afgelopen etmaal. Dat is bijna net zo veel als dinsdag, toen het RIVM 6.823 positieve tests meldde.

Het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen is wel weer wat omlaag gegaan. Woensdag was het aantal besmettingen per dag over de afgelopen zeven dagen 9.465.

In de afgelopen week waren er echter bijna 70.000 positieve tests. De week ervoor waren het er met een kleine 52.000 aanzienlijk minder.

Aantal vastgestelde besmettingen per dag

© NU.nl/LocalFocus

428 coronapatiënten in het ziekenhuis

Ziekenhuizen hebben het totale aantal opgenomen coronapatiënten in één dag met 65 zien toenemen.

In totaal liggen nu 428 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis, becijfert het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 13 meer dan dinsdag.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 322 coronapatiënten, 7 meer dan dinsdag. Op de ic's nam het aantal patiënten met 6 toe tot 106.

RIVM meldt drie nieuwe sterfgevallen

Het RIVM ontving het afgelopen etmaal drie meldingen van een coronagerelateerd sterfgeval. Dit hoeft niet te betekenen dat er de afgelopen 24 uur drie personen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Er kan vertraging zitten tussen de melding en de datum van overlijden.

Tot nu toe zijn bijna achttienduizend inwoners van Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

In de onderstaande infographic zijn het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor besmettingen en rood voor sterfgevallen.

Doden en besmettingen per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Meer dan 19,2 miljoen prikken gezet

Het aantal gezette coronaprikken in Nederland is gestegen tot ruim 19,2 miljoen. Zondag is in Nederland de negentien miljoenste prik gezet, meldde demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Het RIVM levert sinds 13 juli alleen nog op dinsdag en donderdag gegevens aan over het aantal gezette prikken. Dit aantal wordt daarom alleen nog op deze dagen bijgewerkt op het coronadashboard van de Rijksoverheid.

In het huidige vaccinatietempo krijgen iedere minuut gemiddeld 221 mensen een coronaprik. Dat zijn gemiddeld zo'n 159.000 doses per dag.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus