Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zaterdag 17 juli) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

Volg dit verhaal Krijg dagelijks een melding van de corona-update

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 11.134 mensen. Het is wederom een stijging ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (9.934).

Het is de derde dag op rij dat het aantal positieve tests boven de 11.000 uitkomt.

Aantal vastgestelde besmettingen per dag

© NU.nl/LocalFocus

Wederom meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis

De stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen zet door. Er zijn nu 284 patiënten opgenomen, 19 meer dan vrijdag. Het totale aantal opgenomen coronapatiënten is het grootst sinds begin deze maand.

Er belandden 50 nieuwe patiënten op de verpleegafdelingen, 1 meer dan vrijdag. Op de intensive cares kwamen 5 nieuwe patiënten terecht, zo blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de ic's liggen nu 77 coronapatiënten, 2 meer dan vrijdag. Op de verpleegafdelingen steeg het aantal patiënten met 17 naar 207, het grootste aantal sinds zondag 27 juni, toen er voor het laatst meer dan 200 patiënten lagen.

Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's

© NU.nl/LocalFocus

RIVM meldt geen nieuwe sterfgevallen

Het RIVM ontving het afgelopen etmaal geen meldingen van coronagerelateerde sterfgevallen. Dit hoeft niet te betekenen dat er de afgelopen 24 uur geen personen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Er kan vertraging zitten tussen de melding en de datum van overlijden.

Tot nu toe zijn bijna achttienduizend inwoners van Nederland aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

In de onderstaande infographic zijn het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor besmettingen en rood voor sterfgevallen.

Doden en besmettingen per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Meer dan achttien miljoen prikken gezet

Het aantal gezette coronaprikken in Nederland is gestegen tot boven de achttien miljoen. Maandag is in Nederland de achttien miljoenste prik gezet, meldde demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Op het coronadashboard stonden donderdag 18,4 miljoen prikken aangegeven.

Het RIVM levert sinds 13 juli alleen nog op dinsdag en donderdag gegevens aan over het aantal gezette prikken. Dit aantal wordt daarom alleen nog op deze dagen bijgewerkt op het coronadashboard van de Rijksoverheid.

In het huidige vaccinatietempo krijgen iedere minuut gemiddeld 236 mensen een coronaprik. Dat zijn gemiddeld zo'n 169.000 doses per dag.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus