Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (dinsdag 29 juni) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

Geen enkele coronapatiënt hoefde in de afgelopen 24 uur te worden opgenomen op een intensive care. Dat is voor het eerst sinds het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) half oktober begon met het delen van die gegevens.

Op de verpleegafdelingen liggen nu nog 182 coronapatiënten, 7 minder dan op maandag. Het aantal patiënten op de intensive cares daalde met 15 naar 127. Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalde met 22 naar 309. Dat is het kleinste aantal sinds half september.

Dinsdag maakte het RIVM de weekcijfers bekend. Daaruit bleek dat het aantal mensen dat moest worden opgenomen, zowel op verpleegafdelingen als op de intensive care, is gehalveerd ten opzichte van vorige week.

Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's

© NU.nl/LocalFocus

RIVM meldt 552 positieve tests

Het RIVM meldt dinsdag 552 nieuwe positieve tests. Dat is opnieuw minder dan het gemiddelde over de laatste zeven dagen (601).

Dinsdag maakte het RIVM ook de cijfers van de afgelopen week bekend. Daaruit bleek dat de afgelopen week 26 procent minder positieve tests zijn gemeld dan in de voorgaande week.

Omdat het aantal besmettingen in de laatste weken fors is afgenomen, ziet het demissionaire kabinet kans om grote versoepelingen door te voeren.

Aantal vastgestelde besmettingen per dag

© NU.nl/LocalFocus

RIVM meldt vier nieuwe sterfgevallen

Het RIVM ontving in het afgelopen etmaal vier meldingen van coronagerelateerde sterfgevallen. Dat betekent nog niet met zekerheid dat deze personen in de afgelopen 24 uur zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Er kan vertraging zitten tussen de datum van overlijden en de meldingsdatum.

Maandag meldde het RIVM nul coronagerelateerde sterfgevallen. Dat gebeurde na zaterdag voor de tweede keer in drie dagen. Zaterdag was de eerste keer sinds 7 september dat er nul sterfgevallen werden gemeld.

Tot nu toe zijn meer dan zeventienduizend inwoners van Nederland aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

In de onderstaande infographic zijn het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor besmettingen en rood voor sterfgevallen.

Doden en besmettingen per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Ruim vijftien miljoen prikken gezet

Sinds de start van de vaccinatiecampagne zijn ruim vijftien miljoen prikken gezet. Op het coronadashboard staan dinsdag 15,5 miljoen prikken aangegeven.

In het huidige vaccinatietempo krijgen iedere minuut gemiddeld 293 mensen een coronaprik. Dat zijn gemiddeld ruim 211.000 doses per dag.

Iets minder dan 1,5 miljoen Nederlanders hebben vorige week een prik gekregen tegen het coronavirus. Dat is een fractie meer dan de week ervoor.

Aantal vaccinaties per week