Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (dinsdag 15 juni) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

Volg dit verhaal Krijg dagelijks een melding van de corona-update

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gedaald na twee dagen van lichte stijging. Ziekenhuizen behandelen momenteel 645 mensen vanwege COVID-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het kleinste aantal sinds 27 september.

Vergeleken met maandag is het aantal coronapatiënten met 36 gedaald. In de twee dagen ervoor waren er in totaal negen opgenomen patiënten bijgekomen.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 395 mensen met corona, 23 minder dan op maandag. Voor het eerst sinds 24 september komt dat aantal onder de vierhonderd uit. Intensive cares behandelen nog 250 coronapatiënten, het kleinste aantal sinds 11 oktober. Dat zijn er dertien minder dan op maandag.

Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's

© NU.nl/LocalFocus

RIVM meldt 1.062 positieve tests

Het RIVM meldt dinsdag 1.062 nieuwe positieve tests. Dat zijn wederom minder positieve tests dan het gemiddelde over de laatste zeven dagen (1.284).

Het aantal positieve tests komt voor de derde dag op rij onder de zogeheten signaalwaarde uit. Dat is het niveau waarop de alarmbellen zouden afgaan bij een stijging. Nu maakt het de weg vrij voor meer versoepelingen. Op zondag meldde het RIVM iets meer dan 1.050 positieve tests.

Aantal vastgestelde besmettingen per dag

© NU.nl/LocalFocus

RIVM meldt één nieuw sterfgeval

In het afgelopen etmaal ontving het RIVM één melding over een coronagerelateerd sterfgeval. Deze patiënt is niet per se in de afgelopen 24 uur overleden; er kan vertraging zitten tussen de datum van overlijden en de meldingsdatum.

Tot nu toe zijn meer dan zeventienduizend inwoners van Nederland aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

In de onderstaande infographic zijn het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor besmettingen en rood voor sterfgevallen.

Doden en besmettingen per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Ongeveer 12,4 miljoen prikken gezet

Sinds de start van de vaccinatiecampagne zijn ongeveer 12,4 miljoen prikken gezet. In het huidige vaccinatietempo krijgen iedere minuut gemiddeld 331 mensen een prik. Dat zijn gemiddeld meer dan 238.000 prikken per dag.

Het demissionaire kabinet hoopte deze week bijna 1,5 miljoen prikken te zetten. Sinds dinsdag kunnen mensen die in 1996 zijn geboren een afspraak maken voor een vaccinatie.

Aantal vaccinaties per week