Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zaterdag 12 juni) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

Volg dit verhaal Krijg dagelijks een melding van de corona-update

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is wederom stevig gedaald, blijkt zaterdag uit data van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Momenteel liggen er 672 patiënten in de ziekenhuizen, 57 minder dan vrijdag. Het is de vijfde dag op rij dat het totale aantal opgenomen patiënten met meer dan 50 daalt.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares (ic's) daalde met 12 naar 269. Het aantal mensen dat met coronaklachten is opgenomen op de verpleegafdelingen, daalde met 45 naar 403.

Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's

© NU.nl/LocalFocus

Aantal positieve tests weer ruim onder 2.000

Het RIVM meldt zaterdag 1.265 nieuwe positieve coronatests. Dat aantal is kleiner dan het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen (1.502).

Daarmee ligt het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen voor de vierde dag op rij onder de 2.000. Het is het laagste zevendaagse gemiddelde sinds september.

Aantal vastgestelde besmettingen per dag

© NU.nl/LocalFocus

RIVM meldt één nieuwe sterfgeval

In het afgelopen etmaal ontving het RIVM één melding over coronagerelateerde sterfgevallen. Deze patiënt is niet per se in de afgelopen 24 uur overleden; er kan vertraging zitten tussen de datum van overlijden en de meldingsdatum.

Tot nu toe zijn meer dan zeventienduizend inwoners van Nederland aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

In de onderstaande infographic zijn het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor besmettingen en rood voor sterfgevallen.

Doden en besmettingen per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Meer dan 11,5 miljoen prikken gezet

Sinds de start van de vaccinatiecampagne zijn er ruim 11,9 miljoen prikken gezet. In het huidige vaccinatietempo krijgen iedere minuut gemiddeld 286 mensen een prik. Dat zijn gemiddeld ruim 205.000 prikken per dag.

Het demissionaire kabinet hoopt deze week bijna 1,5 miljoen prikken te zetten. Sinds zaterdag kunnen mensen die in 1992 zijn geboren een afspraak maken voor een vaccinatie.

Aantal vaccinaties per week