Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (vrijdag 11 juni) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

Volg dit verhaal Krijg dagelijks een melding van de corona-update

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is wederom stevig gedaald, blijkt vrijdag uit data van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Momenteel liggen er 729 patiënten in de ziekenhuizen, 54 minder dan donderdag. Het is de vierde dag op rij dat het totale aantal opgenomen patiënten met meer dan 50 daalt.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares (ic's) daalde met 16 naar 281. Het aantal mensen dat met coronaklachten is opgenomen op de verpleegafdelingen, daalde met 38 naar 448.

Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's

© NU.nl/LocalFocus

Aantal positieve tests weer ruim onder 2.000

Het RIVM meldt donderdag 1.417 nieuwe positieve coronatests. Dat aantal is kleiner dan het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen (1.629).

Daarmee ligt het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen voor de derde dag op rij onder de 2.000. Het is het laagste zevendaagse gemiddelde sinds september.

Aantal vastgestelde besmettingen per dag

© NU.nl/LocalFocus

RIVM meldt 3 nieuwe sterfgevallen

In het afgelopen etmaal ontving het RIVM 3 meldingen over coronagerelateerde sterfgevallen. Deze patiënten zijn niet per se in de afgelopen 24 uur overleden; er kan vertraging zitten tussen de datum van overlijden en de meldingsdatum.

Tot nu toe zijn meer dan 17.000 inwoners van Nederland aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

In de onderstaande infographic zijn het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor besmettingen en rood voor sterfgevallen.

Doden en besmettingen per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Meer dan 11,5 miljoen prikken gezet

Sinds de start van de vaccinatiecampagne zijn er ruim 11,6 miljoen prikken gezet. In het huidige vaccinatietempo krijgen iedere minuut gemiddeld 271 mensen een prik. Dat zijn gemiddeld ruim 195.000 prikken per dag.

Het demissionair kabinet hoopt deze week bijna 1,5 miljoen prikken te zetten. Sinds vrijdag kunnen mensen die in 1991 zijn geboren een afspraak maken voor een vaccinatie.

Aantal vaccinaties per week