Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (dinsdag 26 oktober) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is licht toegenomen. Dinsdag lagen 849 coronapatiënten in het ziekenhuis, 53 meer dan maandag.

Op de intensive cares (ic's) liggen nu 192 ernstig zieke coronapatiënten, 7 minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen liggen 657 mensen met COVID-19, 60 meer dan maandag.

Op de verpleegafdelingen werden 122 nieuwe patiënten opgenomen, 49 meer dan maandag. Op de ic's kwamen er 14 nieuwe mensen bij, 5 minder dan maandag instroomden.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

Aantal positieve tests hangt op weekgemiddelde

Het RIVM meldt dinsdag 5.791 positieve tests. Dat zijn er meer dan maandag (5.331) en 4,6 procent meer dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (5.533). Daarmee stijgt het gemiddelde voor de 26e achtereenvolgende dag.

Volgens het RIVM houdt de stijging van de afgelopen weken verband met de versoepelingen van eind september. Ook is er sprake van een seizoenseffect. Experts hielden daardoor al rekening met een nieuwe coronagolf in het najaar. Het virus verspreidt zich sneller in koudere maanden.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

20 nieuwe sterfgevallen gemeld

Het RIVM kreeg 20 meldingen van coronagerelateerde sterfgevallen. Deze personen zijn niet per se in de afgelopen 24 uur overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De registratie van de sterfgevallen kan vertraagd zijn.

Tot nu toe zijn ruim 18.000 inwoners van Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. In de onderstaande infographic zijn het aantal positieve tests en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor positieve tests en rood voor sterfgevallen.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

23,9 miljoen prikken gezet

In Nederland zijn in totaal bijna 23,9 miljoen coronaprikken gezet. Het aantal prikken is in de laatste weken aanzienlijk langzamer gestegen dan aan het begin van de zomer. Toen waren er ongeveer 1,5 miljoen inentingen per week, op dit moment zijn dat er zo'n 110.000.

83,5 procent van de Nederlandse volwassenen is inmiddels volledig tegen COVID-19 gevaccineerd. Het aantal vaccinaties wordt iedere dinsdag en donderdag bijgewerkt op het coronadashboard.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus