Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (maandag 11 oktober) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

Het RIVM meldt maandag 2.275 positieve tests. Dat zijn er iets minder dan zondag (2.288). Het aantal positieve tests valt lager uit dan het wekelijks gemiddelde (2.407).

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

Bijna 500 coronapatiënten verblijven in ziekenhuizen

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) is maandag gestopt met het spreiden van coronapatiënten over verschillende ziekenhuizen in het land. Dat is volgens het LCPS met de huidige cijfers niet meer nodig.

Op dit moment liggen er 497 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Dat zijn er 18 meer dan zondag. Op de intensive care (ic) liggen nu 138 mensen met COVID-19, 8 meer dan zondag. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten met 10 toe tot 359.

Op de ic's werden in het afgelopen etmaal 14 patiënten opgenomen. Op de verpleegafdelingen werden 38 coronapatiënten binnengebracht. Het LCPS verwacht dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen deze week "min of meer" stabiel blijft.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

Vijf nieuwe sterfgevallen gemeld

Het RIVM meldt verder dat in de afgelopen 24 uur vijf sterfgevallen zijn gemeld. Dat wil niet zeggen dat deze mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden. Het kan een tijdje duren voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

Tot nu toe zijn ruim achttienduizend inwoners van Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. In de onderstaande infographic zijn het aantal positieve tests en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor positieve tests en rood voor sterfgevallen.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Bijna 23,7 miljoen prikken gezet

In Nederland zijn op dit moment bijna 23,7 miljoen coronaprikken gezet. Het aantal prikken stijgt de laatste weken aanzienlijk langzamer dan aan het begin van de zomer. Toen waren er ongeveer 1,5 miljoen inentingen per week, op dit moment zijn dat er zo'n 130.000.

Bijna 83 procent van de Nederlandse volwassenen is inmiddels volledig tegen COVID-19 gevaccineerd. Het aantal vaccinaties wordt dinsdag en donderdag bijgewerkt op het coronadashboard.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus