Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (woensdag 22 september) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

In het afgelopen etmaal zijn 1.935 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er meer dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (1.839).

Het gemiddeld aantal positieve tests zakte na zaterdag 18 september onder de tweeduizend. De weken ervoor schommelde het tussen de twee- en drieduizend per dag.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

Daling van coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is de afgelopen 24 uur afgenomen. In totaal lagen dinsdag 532 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 46 minder dan maandag.

Zondag tot en met dinsdag was er sprake van een lichte stijging. Het aantal mensen dat nu in het ziekenhuis ligt, is het kleinste aantal sinds 24 juli.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 346 coronapatiënten, 32 minder dan dinsdag. Op de ic's liggen 186 coronapatiënten. Dat zijn er veertien minder dan een dag eerder.

Afgelopen etmaal werden op de ic's achttien nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Op de verpleegafdelingen werden 23 mensen opgenomen.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

RIVM meldt vier sterfgevallen

Het RIVM meldt verder dat in de afgelopen 24 uur vier coronagerelateerde sterfgevallen zijn geregistreerd.

Dat deze sterfgevallen in het afgelopen etmaal zijn gemeld, betekent niet dat deze personen daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan ook zonder storing een tijdje duren. Tot nu toe zijn ruim achttienduizend inwoners van Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

In de onderstaande infographic zijn het aantal positieve tests en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor positieve tests en rood voor sterfgevallen.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Ruim 23 miljoen prikken gezet

In Nederland zijn inmiddels 23,4 miljoen coronaprikken gezet. Voor het eerst in weken tijd is het wekelijkse aantal gezette prikken weer gestegen. Met name mensen in de jongere leeftijdsgroepen lieten zich prikken, aldus het RIVM.

Bijna 83 procent van de Nederlandse volwassenen is inmiddels volledig tegen COVID-19 gevaccineerd. Het aantal vaccinaties wordt iedere dinsdag en donderdag bijgewerkt op het coronadashboard.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus