Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (dinsdag 21 september) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

In het afgelopen etmaal zijn 1.694 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er minder dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (1.907).

Het gemiddelde aantal positieve tests schommelt al ruim een maand tussen de twee- en drieduizend per dag.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

Opnieuw lichte stijging aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is de afgelopen 24 uur weer iets toegenomen. In totaal lagen dinsdag 578 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 13 meer dan maandag.

Zondag en maandag was ook al sprake van een lichte stijging. Zaterdag lagen er nog 551 mensen met COVID-19 in de ziekenhuizen, het kleinste aantal sinds 25 juli.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 378 coronapatiënten, 11 meer dan maandag. Op de ic's liggen 200 coronapatiënten. Dat zijn er 2 meer dan een dag eerder.

Afgelopen etmaal werden op de ic's 11 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Op de verpleegafdelingen werden 45 mensen opgenomen.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

RIVM meldt vijf sterfgevallen

Het RIVM meldt verder dat in de afgelopen 24 uur vijf coronagerelateerde sterfgevallen zijn geregistreerd.

Dat deze sterfgevallen in het afgelopen etmaal zijn gemeld, betekent niet dat deze personen daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan ook zonder storing een tijdje duren. Tot nu toe zijn ruim 18.000 inwoners van Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

In de onderstaande infographic zijn het aantal positieve tests en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor positieve tests en rood voor sterfgevallen.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Ruim 23 miljoen prikken gezet

In Nederland zijn inmiddels 23,4 miljoen coronaprikken gezet. Voor het eerst in weken tijd is het wekelijkse aantal gezette prikken weer gestegen. Met name mensen in de jongere leeftijdsgroepen lieten zich prikken, aldus het RIVM.

Bijna 83 procent van de Nederlandse volwassenen is inmiddels volledig tegen COVID-19 gevaccineerd. Het aantal vaccinaties wordt iedere dinsdag en donderdag bijgewerkt op het coronadashboard.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus