Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (dinsdag 13 september) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

In het afgelopen etmaal zijn 2.041 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er minder dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (2.282).

Het gemiddelde aantal positieve tests schommelt al ruim een maand tussen de twee- en drieduizend per dag.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

kleinste aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds eind juli

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is in het afgelopen etmaal gedaald tot 635, het kleinste aantal sinds 28 juli. Het zijn er 23 minder vergeleken met maandag, blijkt uit de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen nu 432 patiënten met COVID-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 18 minder dan maandag. Op de intensive cares liggen 203 patiënten, een afname van 5. Dat is het kleinste aantal sinds 17 augustus.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

RIVM meldt tien nieuwe sterfgevallen

Het RIVM meldt verder dat in de afgelopen 24 uur tien nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen aan het licht zijn gekomen.

Dat deze sterfgevallen net zijn gemeld, betekent niet dat deze personen daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan ook zonder storing een tijdje duren. Tot nu toe zijn ruim achttienduizend inwoners van Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

In de onderstaande infographic zijn het aantal positieve tests en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor positieve tests en rood voor sterfgevallen.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Meer dan 23 miljoen prikken gezet

In Nederland waren tot vorige week 23.179.361 coronaprikken gezet, laat het coronadashboard zien. Hoeveel prikken tot en met dinsdag zijn gezet, is nog niet bekend. Het RIVM werkt de cijfers twee keer per week (op dinsdag en donderdag) bij.

Het aantal prikken stijgt de laatste weken aanzienlijk langzamer dan aan het begin van de zomer. Toen waren er ongeveer anderhalf miljoen inentingen per week.

Vier op de vijf volwassenen zijn inmiddels ingeënt. Daarmee behoort Nederland tot de subtop in Europa.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus