Terug naar overzicht
MAARTJE PAUMEN

Door Tom den Hollander | Beeld Bastiaan Heus
 

Maartje Privé
26 Jaar, relatie met hockeyster Carlien Dirkse van den Heuvel.

Den Bosch
“Ik ben geboren in Geleen, daar heb ik jarenlang gehockeyd, net als veel familieleden. In mijn geboorteplaats is het rustig, zeker in vergelijking met Den Bosch waar ik nu met Carlien samenwoon. Den Bosch is een bruisende stad met een gemoedelijk en intiem karakter. Een aantal jaren geleden kon ik het nog wel eens laat maken in een van de bourgondische cafés, maar dat is er nu niet meer bij.”

Studie
“Ik studeer commerciële economie in Rotterdam aan de Randstad Topsport Academie. Randstad maakt mijn opleiding mogelijk en zij ondersteunen me in het opbouwen van mijn maatschappelijke carrière. Normaal gesproken zijn woensdag en vrijdag mijn lesdagen, maar in de aanloop naar de Spelen doe ik het wat studie betreft rustiger aan.”

Niet zonder
“Mijn zelfgemaakte pasta, die staat bijna wekelijks op het menu als ik thuis ben. Ik ga ook graag met vrienden lunchen of dineren in de gezellige restaurantstraatjes van Den Bosch.”

Ontmoeten
“Sofia Vergara. Zij speelt zo’n grappige rol in de serie Modern Family. Ik heb haar ook een paar keer in een ander televisie­programma gezien, daar was ze altijd heel vrolijk en het is een flapuit. Zou ze precies hetzelfde zijn zoals ze overkomt op tv?”

Niet tegenkomen
“Zwemleraar Benno L. uit Den Bosch, die met tientallen jonge kinderen ontucht heeft gepleegd. Hij heeft het leven van zoveel kinderen verwoest. Echt afschuwelijk.”

 

Maartje de hockeyster
Won goud op de Spelen van Beijing in 2008 en werd wereldkampioen in 2006. Gekozen als beste speelster van de wereld in 2011.

Londen
“Na de Olympische Spelen in 2008 hebben we afscheid moeten nemen van een aantal ervaren internationals. Toch maken we nu weer kans op de gouden medaille. Het zal geen gemakkelijke opgave worden, want in vergelijking met vier jaar geleden is de top breder.”

Niet zonder
“Tijdens wedstrijden met Den Bosch draag ik altijd een roze zweetbandje om mijn rechterpols. Dit bijgeloof is drie jaar geleden ontstaan. Mijn ploeggenote Lidewij Welten was haar bandje vergeten en ik had toevallig twee roze exemplaren bij me. De wedstrijd die volgde werd ruim gewonnen en we speelden allebei heel goed. Sindsdien dragen we elke wedstrijd een roze zweetbandje.”

Ontmoeten
“Lionel Messi. Ik kijk alle wedstrijden van Barcelona. Ik zou wel eens een balletje met hem willen trappen, haha. Ik ben benieuwd hoe hij omgaat met de druk om continu te moeten presteren. Iedereen verwacht dat Messi zijn ploeg elke wedstrijd op sleeptouw neemt.”

Niet tegenkomen
“Mario Balotelli, wat een rare sportman. Wat hij zowel binnen als buiten de lijnen doet, is soms buiten alle proportie. Het is onvoorstelbaar dat een topsporter zo leeft. En die zware overtredingen, dat is toch niet normaal? Iemand met zo’n houding hoef ik niet de hand niet te schudden.”

 

 

Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning