Horeca die meedoen met het Amsterdam Dance Event (ADE) mogen ook dit jaar weer langer hun deuren openhouden. De deelnemende locaties kunnen tijdens het evenement tot acht uur 's ochtends doorgaan, liet de gemeente maandag weten. 

ADE, 's werelds grootste club- en conferentiefestival voor elektronische muziek, begint woensdag en duurt tot en met zondag. De organisatie verwacht 375.000 bezoekers. De ondernemers moeten wel hun best doen om overlast voor omwonenden te voorkomen. Tijdens de nachten zien extra handhavers op straat hier op toe.

Op de 22e editie van het ADE staat dit jaar een recordaantal van ruim 2500 artiesten op zo'n 160 locaties. De gemeente ziet het evenement als een visitekaartje voor de stad. Bovendien biedt het werk voor de creatieve industrie. Tijdens het evenement zijn bijvoorbeeld vrijwel alle studio's in en rondom de hoofdstad volgeboekt voor het maken van nieuwe nummers.

Ook dit keer is er aandacht voor drugsgebruik. Zo biedt Jellinek een testservice op de Eerste Constantijn Huygensstraat. Ook krijgen de bezoekers voorlichting over drugs, onder meer met een animatiefilm, posters, een informatieboekje, een campagne op sociale media en voorlichtingsteams. Doel van de campagne is mensen aan te sporen medische hulp in te schakelen als ze onwel worden.

Drugs

Overigens wijst de gemeente er nog eens op dat het bezit van drugs verboden is. Als iemand wordt gesnapt, moet diegene de verdovende middelen inleveren en mag die persoon niet meer naar het feest. Personen met een handelshoeveelheid drugs worden vervolgd. Het gaat dan om meer dan vijf pillen of meer dan een halve gram harddrugs.