Lady Gaga haalt afgezegd concert Amsterdam in januari in

Lady Gaga staat op zaterdag 20 januari alsnog in de Ziggo Dome, nadat haar concert in oktober werd uitgesteld doordat ze last had van hevige pijnklachten.

Live Nation bevestigt vrijdag dat het hele Europese deel van de Lady Gaga Joanne World Tour wordt ingehaald in 2018.

De tour wordt in november en december hervat in Noord-Amerika en Gaga's eerst Europese concert vindt 14 januari plaats, in Berlijn. Daar eindigt het Europese deel van haar tour ook weer, op 23 februari.

De Amerikaanse zangeres kampt al enige tijd met ernstige pijnklachten door onder andere fibromyalgie (een vorm van reuma, red.) en kon daardoor niet optreden. Ze staat momenteel onder toezicht van medische deskundigen die haar adviseerden haar tour voorlopig uit te stellen.

Pijnklachten

In september werd Lady Gaga opgenomen in een ziekenhuis. De zangeres maakte toen bekend dat ze kampt met pijnklachten. Eerder kondigde ze al aan het even rustiger aan te willen doen vanwege haar posttraumatische stressstoornis (PTSS) die voor de continue pijn zorgt.

"Ik ben altijd eerlijk geweest over mijn worsteling met mijn lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen. Al jaren probeer ik de oorzaak te vinden. Het is ingewikkeld en lastig uit te leggen maar we proberen het uit te zoeken", scheef Gaga toen, die van plan is later uitgebreid haar verhaal te doen wanneer ze "sterker" is. "Zodat ik niet alleen het bewustzijn kan vergroten maar ook anderen kan helpen die net zo lijden als ik."

Gaga zegt teleurgesteld te zijn in mensen die suggereerden dat ze haar gezondheidsproblemen verzonnen had om onder haar tournee uit te komen. "Als je mij kent, zou je weten dat dat niet verder van de waarheid kan zijn. Ik ben een vechter. Ik gebruik het woord lijden niet alleen omdat trauma en chronische pijn mijn leven veranderd hebben, het weerhoudt me er ook van om een normaal leven te leven."

Tickets blijven geldig

Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data. Als de fans niet op de nieuwe datum kunnen, dan krijgen ze hun aankoopbedrag terug. Alle kaartkopers zijn inmiddels geïnformeerd over de nieuwe data.

Kaarten voor nieuwe concerten in andere landen zijn vanaf nu weer in de verkoop.

Lees meer over:
Tip de redactie