Discotheek Club Vie in Rotterdam mag weer open. De dansclub werd begin deze maand op last van de gemeente voor drie maanden gesloten in verband met een reeks zedendelicten. 

Maar de kortgedingrechter heeft bepaald dat de disco aan de Maasboulevard zijn deuren weer mag openen, omdat vooralsnog niet kan worden vastgesteld dat de delicten in of vanuit Club Vie gebeurden.

De rechter heeft daar althans op dit moment niet voldoende informatie over, zo blijkt. Dat komt omdat de politie de processen-verbaal nog niet heeft overhandigd.

De rechter vindt dat de burgemeester de afgelopen vier weken zijn standpunt dat de delicten direct verband houden met de discotheek, beter had moeten onderbouwen.

Verkracht

Aanleiding voor de maatregel waren meldingen bij de politie van vrouwen die in en om de discotheek werden lastiggevallen. Ze zouden zijn gedrogeerd en daarna buiten zijn aangerand of verkracht. Het strafrechtelijk onderzoek daarnaar loopt nog. Dat is volgens de gemeente ook de reden dat niet alle informatie kon worden verstrekt.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb laat weten dat hij de uitspraak respecteert maar dat hij teleurgesteld is. ''Zijn zorgen zijn niet weggenomen. Er zijn elf vrouwen die aangeven dat er een link bestaat met de club'', zegt zijn woordvoerder. Het is volgens hem niet zozeer een verwijt aan de exploitant van de disco, met wie goede gesprekken worden gevoerd, maar het gaat om de openbare orde rondom de club.

De gemeente wil de club nog steeds drie maanden dicht hebben. De sluiting is nu voorlopig van de baan totdat de bezwaarschriftencommissie van de gemeente zich erover heeft gebogen, aldus de woordvoerder.