Het festival Milkshake gaat extra overkappingen aanbrengen op het festivalterrein vanwege voorspelde regen. 

Het dancefestival vindt zaterdag en zondag voor de vijfde maal plaats in Amsterdam. Er worden dat weekend zo'n 15.000 mensen per dag op het Westergasterrein verwacht.

"Volgens onze weerdiensten wordt er prima weer verwacht," stelt een woordvoerder. "Maar de kans op een paar buien is aanwezig. We zijn graag goed voorbereid". Op het terrein zijn standaard al drie overkappingen. Daar worden nu nog twee exemplaren van 25 bij 25 meter bij geplaatst. Ook worden er poncho's uitgedeeld als het plotseling gaat regenen. 

Vrijheid

Milkshake kenmerkt zich door een gevoel van vrijheid. Het festival wil laten zien dat muzieksmaak en kledingkeuze helemaal losstaan van seksualiteit. Op het festivalterrein heerst een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest, stelt de organisatie. Milkshake wil de grote diversiteit aan huidskleuren, seksuele voorkeuren en verschijningsvormen vieren.

Het terrein bestaat uit een groot aantal verschillende podia die elk een heel eigen verhaal vertellen. De discogroep Village People verzorgt een optreden en er is een ode aan Wham en de vorige jaar overleden zanger George Michael. Voor de zondag zijn er nog enkele kaarten over.